Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un nou episod CSM-U Oradea vs. BC Mureș se va derula vineri în Arena „Antonio Alexe”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.02.2015

LNBM

Etapa 21

Vineri, 27 februarie - Ora 17:15

DigiSport

Arena „Antonio Alexe” Oradea

11-8 Fișa meciului 9-9

Etapa cu numărul 21 din Liga Națională de Baschet Masculin propune un duel extrem de interesant, care va pune față în față formațiile CSM-U Oradea și BC Mureș Târgu Mureș. Acesta este cel de-al doilea meci al rundei, fiind programat vineri, 27 februarie, începând cu ora 17:15. Confruntarea va putea fi urmărită pe postul de televiziunea DigiSport.

Lupta pentru pozițiile de play-off continuă pe prima scenă a baschetului masculin românesc, iar fiecare victorie în parte cântărește enorm în economia campionatului. Oradea vine după o înfrângere suferită în meciul cu cântec de la Târgu Jiu, scor 79-84, și ocupă în prezent poziția a 5-a în clasament cu 30 de puncte acumulate, 11 victorii și 8 înfrângeri. De cealaltă parte, cu un meci mai puțin disputat decât bihorenii, trupa lui Audrius Prakuraitis a obținut în runda precedentă o victorie extrem de importantă pe teren propriu, 79-74 cu CSU Asesoft, având în prezent 27 de puncte la activ, 9 victorii și 9 înfrângeri. 

Având în vedere situația din clasament a celor două combatante, partida de vineri se anunță a fi una incendiară. Oradea va trage la victorie pentru a rămâne în grupul echipelor cu 8 înfrângeri, în timp ce formația din „Junglă” aspiră la acest grup în care se regăsesc pe lângă Oradea echipe precum BC Timișoara, BCM U Pitești sau Energia Târgu Jiu. De asemenea, pentru alb-albaștri o victorie la mai mult de 2 puncte ar fi ideală în eventualitatea ca cele două echipe să termine la egalitate de puncte la finele sezonului regulat. În meciul tur, disputat la Târgu Mureș, elevii lui Cristian Achim s-au impus cu 78-76 printr-un coș marcat de Marcus Hatten în ultima secundă a întâlnirii. 

În ultimii 10 ani au existat 24 de episoade între CSM-U Oradea și BC Mureș, timp în care 16 victorii le-au revenit gazdelor de mâine, iar „tigrii” s-au impus de 8 ori. Interesant este faptul că, ultimele 4 partide au fost adjudecate de roș-albaștri. Pe lângă succesul din turul campionatului, cele două formații s-au duelat în semifinalele sezonului precedent, bihorenii câștigând seria cu 3-0 după 80-74 și 90-74 la Oradea, respectiv 100-90 în fieful mureșenilor. 

CSM-U Oradea se află într-o situație destul de delicată. Pe lângă mai vechile accidentări din lot, vicecampioana României nu se va putea baza în meciul cu Mureș nici pe Vujadin Subotic sau Mladen Pantic, jucători de bază în echipă, aceștia fiind suspendați în urma incidentelor de la Târgu Jiu. De cealaltă parte, până la ora actuală, gruparea din Târgu Mureș nu a anunțat nicio problemă de efectiv, iar cu un Kyndall Dykes în formă de grație, pentru Oradea se anunță un meci infernal. 

Confruntarea din Arena „Antonio Alexe” va arbitrată de Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Cosmin Prișcă, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Marius Marinescu. 

*Foto: Báthori Zsigmond

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!