Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un nou episod al derby-ului orgoliilor sibiene

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
16.11.2013

LNBM

Etapa 7

duminică (17.11)

17:15

Digi Sport 2

2-5 Fișa meciului 6-1

Gaz Metan Mediaș  și CSU Atlassib Sibiu vor disputa duminică (17.11), începând cu ora 17:15, cel de al 24-lea derby al județului Sibiu din sezonul 2005/06 până acum.

Medieșenii și sibienii sunt în fața unuia dintre cele mai importante dueluri directe din ultimii ani.

Situația s-a schimbat față de ultimele sezoane, când Gazul termina toate competițiile în fața lui CSU. Echipa de pe Cibin are un start de campionat foarte bun, ocupând, după 7 etape, locul secund al clasamentului, având 13 puncte, cu 2 mai puțin și un meci în minus față de liderul CSM Oradea.  

Nu același lucru se poate spune despre trupa antrenată de Marcel Țenter, care are un început de sezon cu evoluții inconstante și o situație foarte dificilă în clasament, fiind pe locul pe 11. Gaz Metan are doar 9 puncte, cele mai puține dintre echipele cu pretenții la locurile de play-off. Totuși, gazdele meciului de duminică au reușit o performanță importantă în prima etapă, când au administrat lui CSU Ploiești singura înfrângere în România din acest sezon (inclusiv perioada de pregătire).

În schimb, Shiloh&CO stau mult mai bine în EuroChallenge, acolo unde reprezintă România pentru al doilea sezon la rând. Aceștia au obținut două victorii din tot atâtea meciuri, învingând în deplasare pe BC Kiev, 83-74, și pe BC Kormend, 73-68.  

Mediașul se află din nou în fața unei partied pe care nu are voie să o piardă. Însă, același lucru am spus și înainte de ultimele două jocuri dim campionat, pierdute cu Energia Rovinari, 76-81, și U BT Cluj, 81-90.

De cealaltă parte, Sibiul vine după o serie de 5 victorii consecutive, ultima fiind reușită pe teren propriu, 82-70, în fața lui SCM U Craiova. Miodrag Perisic a construit o echipă competitive și a reușit cel mai bun început de campionat din ultimii ani pentru Atlassib. Mai important pentru fanii sibieni, CSU pare a fi redevenit una din forțele baschetului autohton.

În confruntăriile directe din ultimii 7 ani scorul este egal, 11-11. De menționat este faptul că una dintre cele 23 de partide s-a terminat la egalitate, 73-73, consemnând unul dintre singurele rezultate de acest gen din istoria recentă a baschetului românesc. Jocul nu a avut parte de prelungiri deoarece a contat pentru Cupa României și nu trebuia să își desemneaze neapărat o câștigătoare.

În sezonul precedent, ambele formații s-au impus în deplasare după meciuri strânse și răsturnări de situație. La Mediaș, sibienii au revenit pe final, după două coșuri de 3 puncte, și au trimis partida în prelungiri, reușind mai apoi să câștige cu 98-93. La Sala Sporturilor “Transilvania”, Gazul a fost aproape să retrăiască coșmarul din tur, Sibiul anulând un handicap de 10 puncte și apropiându-se la o singură lungime. Medieșenii au reușit totuși să învingă, 75-74.

Așadar, există toate condițiile pentru încă un episod foarte disputat al derby-ului județului Sibiu. Rămâne de văzut dacă echipa lui Marcel Țenter va reuși să învingă și să aibă șansa unui nou început sau Atlassib-ul va confirma din nou că a redevenit una dintre principalele candidate la play-off.

Confruntarea, care contează pentru etapa a 8-a din LNBM, va fi transmisă în direct de DigiSport 2.

Arbitrajul va fi asigurat de o brigadă formată din Marius Ciulin, Alin Faur și Istvan Bertalan. 

foto: ronduldesibiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!