Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un nou record stagional de recuperări a fost stabilit de Chris Cooper

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.01.2017

Chris Cooper, pivotul lui CSU Sibiu, a stabilit un nou record stagional în Liga Națională de Baschet Masculin în ceea ce privește număr de recuperări înregistrate într-un singur meci. Pivotul american a prins 16 mingi la panou în meciul câștigat de echipa sa pe teren propriu cu scorul de 87-61 în fața lui Dinamo București.

Titularizat în partida cu Dinamo, Chris Cooper a înregistrat la 3-lea double-double al sezonului, 13 puncte și 16 recuperări și a fost totodată cel mai eficient jucător sibian în confruntarea cu Dinamo. Total recuperărilor al pivotului american a fost format in 12 recuperări defensive și alte 4 recuperări ofensive.

Precedentul record de recuperări reușite într-un meci a fost deținut de Danilo Tasic și Nikola Malesevic, cu 13 mingi prinse la panou. Jucătorul lui Dinamo a reușit această performanță în partida cu BC Mureș, în timp ce stelistul a avut 13 recuperări chiar în partida retur cu CSU Sibiu.

Chris Cooper a ajuns cel mai bun recuperator al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Pivotul sibian adună în medie pe meci 7.6 mingie prinse la panou. Danilo Tasic se află pe poziția secundă cu o medie de 7.5 recuperări, în timp ce podiumul este încheiat de Ousmane Barro 7.3 recuperări pe meci. Singurul jucător care mai adună peste 7 recuperări pe meci este chiar colegul lui Chris Cooper, Kevin Hardy cel care are o medie de 7.1 recuperări pe meci.

Tot în Sala Transilvania din Sibiu, Chris Cooper a mai avut o performanță remarcabilă la capitolul recuperări. În sezonul 2014/2015, pe când evolua la CSU Asesoft Ploiești, Cooper a terminat partida contra lui CSU Sibiu cu 20 de recuperări dintre care 10 ofensive.

Venit cu puțin timp înaintea startului sezonului, Chris Cooper s-a integrat bine în angrenajul lui Dan Fleșeriu și totalizează în medie pe meci 9.4 puncte, 7.6 recuperări, 1.6 pase decisive și 1.0 capace în 24 de minute.

foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!