Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Un nou sezon, un nou val de incertitudini în Liga Națională de Baschet feminin

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.07.2016

Duelurile dintre CSM Târgoviște și ACS Sepsi SIC ar putea rămâne o amintire în stagiunea 2016/2017 / Foto: Răzvan Păsărică

Cu toate că săptămâna aceasta Federația Română de Baschet a publicat programul Ligii Naționale de Baschet feminin al stagiunii 2016/2017, șansele ca acesta să rămână nemodificat sunt minime. Forul românesc a stabilit data de 4 iulie termenul limită pentru ca echipele primdivizionare se achite taxa de înscriere în campionat, însă în momentul de față două grupări nu au respectat „deadline-ul”, iar o a 3-a este aproape de desființare.

Nou promovata Politehnica Iași și-a anunțat dorința de a participa în următoarea ediție de LNBF, însă până la ora actuală nu a găsit fondurile necesare pentru a achita taxa de înscriere. De asemenea, BCM Danzio Timișoara, grupare ce a încheiat stagiunea precedentă deasupra liniei de retrogradare, se confruntă cu probleme financiare având restanțe salariale la sportivele și antrenorul din sezonul trecut cât și datorii în valoare de 10.000 EUR către Federația Română de Baschet. Ambele formații dețin un istoric problematic în ceea ce privește situația financiară precară din ultimii ani.

Pe lângă grupările din Iași și Timișoara, CSM Târgoviște, rămasă fără antrenor și jucătoare sub contract, dar și fără președintele Ciprian Iugulescu ce a demisionat, se află foarte aproape de o nouă desființare. Gruparea din Cetatea Chindiei este în continure interzisă la efectuarea de transferuri internaționale deoarece nu a respectat achitarea unei tranșe din datoria către fostul tehnician Dikeoulakos și sportiva Matic. Conform dbsport.ro, noul primar Ciprian Stan a declarat că persoana vinovată pentru situația de la baschet își va asuma răspunderea.

Cine e vinovat pentru această situația de la baschet, să își asume răspunderea. Nu primarul negociază cu antrenorii sau cu jucătoarele. Eu spun că este inadmisibil să se întâmple așa ceva. O spun din punct de vedere al reprezentantului Primăriei, care finanțează activitatea sportivă de acolo.

În urmă cu o lună și jumătate am avut o discuție cu Iugulescu, legat de problema de la baschet. I-am spus că dacă se va ajunge ca CSM să suporte contravaloarea acelei amenzi, acei bani vor fi decontați din buzunarele celor vinovați. Niciun organ de control din țara asta nu ar putea să treacă cu vederea dacă ar ieși peste 100.000 de euro din club fără ca cineva să își asume răspunderea. Din câte știu, pentru una dintre amenzi ar putea intra termenul de prescripție, dar asta e o altă discuție. 

La polul opus se află cele două formații retrogradate, CSM Satu Mare și CS Rapid București ce așteaptă un semn din partea FRB pentru a evolua, stagiunea următoare, în prima ligă feminină de baschet. Spre deosebire de anii precedenți la Satu Mare se anunță demararea unui proiect serios, pe termen lung, ce implică și o academie de copii și juniori.

Atât CSM Satu Mare cât și CS Rapid București au solicitat un wild card Biroului Federal, însă forul nu a găsit temei juridic pentru a le acorda șansa de a evolua și stagiunea următoare în primul eșalon valoric. În acest context, în cel mai bun caz LNBF va alinia la start un număr de 11 echipe dintre care una singură va retrograda, iar două vor promova.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!