Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un ultim double double pentru David Steffel în acest sezon

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
14.04.2013

Energia Rovinari a încheiat în cursul zilei de ieri sezonul cu numărul 5 în primul eșalon baschetbalistic. Cel din urmă meci disputat de formația gorjană s-a desfășurat la Arena de Baschet din București, în fața celor de la Dinamo București. Elevii lui Radu Stroescu și-adjudecat victoria cu scroul de 87 la 64, finalizând stagiunea curentă pe locul 9 în ierarhia generală. 

Confruntarea în sine a fost una ce a ținut în suspans publicul prezent la Arenă. Gruparea din Tg-Jiu a intrat relaxată în meci, iar ca urmare a acestui fapt, gorjenii s-au văzut conduși de tinerii jucătorii dinamoviști timp de trei sferturi. Revenirea a venit în actul final al partidei, iar un rol important l-a avut și pivotul ceh al Energiei, David Steffel, care a terminat meciul în double-double.

Cu un total de 18 puncte și 10 recuperări, jucătorul gorjan și-a adus un aport semnificativ, făcând diferența sub panou. Procentajul de 62% de la aruncările din interiourul semicercului, o minge câștigată și cele 3 posesii pierdute, au contribuit la indicele de 22 în dreptul eficienței.

De a lungul sezonului, Steffel a avut o prestație plină de oscilații, deși a debutat încrezător. El a fost centrul principal al Energiei și totodată celui căruia i s-a oferit cel mai mult credit, indiferent de miza partidei. Supra solicitat în prima jumătate a stagiunii, cehul a fost liderul campionatului la recuperări, la finele primei părți. Start-ul returului s-a dat, însă jucătorul gorjan nu a mai fost același pivot productiv, tehnic și elegant, atent la finalizări. Sub comanda lui Radu Sroescu, acesta a avut o revenire, jocul său intrând parcă în normal. 

Mediile sale de 12.4 puncte, 7.7 recuperări, 1.4 pase decisive i-au adus la final de sezon un coeficient de 15.5 la capitolul eficiență.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!