Stiri

Unde se dispută turneele Cupei României 3x3, masculin și feminin, din această lună

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.02.2019

În această lună se încheie faza de calificare din Cupa României 3x3 Feminin, cu ultimele 4 turnee de o zi, în timp ce la masculin începe competiția cu cele 4 turnee din faza de calificare. Întrecerile feminine vor avea loc la Sepsi Arena, din Sfântu Gheorghe, în două weekenduri. La masculin sunt două locații. Componentele seriei vestice se vor întâlni la Mediaș, iar cele din seria estică, la București.

Cupa României 3x3 feminin a început din luna noiembrie și s-au disputat deja 6 din cele 10 turnee ale fazei de calificare. Ultimele patru sunt programate în 9-10 și 23-24 februarie. Sepsi Arena va găzdui turneele care încheie faza de calificare în competiția fetelor, după ce Arena de Baschet le-a găzduit pe primele șase. Phoenix Știința Constanța a câștigat trei dintre acestea, CSM Satu Mare are două victorii în turneele de o zi, iar ACS Sepsi SIC și l-a adjudecat pe ultimul.

În 25 și 26 mai vor avea loc turneul semifinal și turneul final. Reamintim că cele 13 echipe din Liga Națională de Baschet Feminin sunt obligate să participe la toate turneele din Cupa României 3x3. La fiecare turneu de până acum au fost împărțite în patru grupe, din care primele două au avansat în faza eliminatorie. Echipele trebuie să aibă patru jucătoare în componență. Inițial regulamentul precedea ca acestea să aibă între 18 și 35 de ani, dar la ultimul Consiliu Director s-a votat că fiecare echipă poate avea o jucătoare peste 35 de ani.

Și cele 21 de formații din Liga Națională de Baschet Masculin sunt obligate să participe în noua competiție de 3x3, Cupa României. La fel ca la feminin, pentru neparticiparea în aceste turnee, echipele pot primi amenzi de 10.000 de euro și interzicerea transferurilor jucătorilor străini pentru următoarea ediție a Ligii Naționale de 5 la 5.

În întrecerea băieților sunt doar patru turnee în faza de calificare. Acestea se vor disputa în perioada 14-17 februarie, când campionatul este întrerupt pentru fereastra de naționale. Echipele din seria Vest vor juca la Mediaș, iar cele din seria Est, la Arena de Baschet din București.

În seria vestică sunt repartizate: CSM CSU Oradea, U BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, BCM U FC Argeș Pitești, SCM U Craiova, SCM Timișoara, CSM Mediaș, ACS Târgu Jiu, Ciksereda Miercurea Ciuc, CSM Târgu Mureș, Universitatea Cluj-Napoca și CSM Sighetu Marmației.

În seria estică sunt doar 9 echipe din cele de LNBM: Steaua București, Știința-Dinamo București, Rapid București, Agronomia București, CN Aurel Vlaicu, CSO Voluntar, ABC Athletic Constanța, Phoenix Galați și CSM Focșani. Pentru a avea turnee de 12 echipe și în această serie, federația a decis că pot fi acceptate alte trei echipe care îndeplinesc anumite condiții.

Pentru fiecare turneu din cele două serii se vor face câte patru grupe, cu primele două mergând în faza eliminatorie. Formațiile trebuie să se prezinte cu patru jucători cu vârste între 18 și 35 de ani.

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate