Stiri

Ungaria - Începe playoff-ul

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.04.2013

Faza a doua a campionatului maghiar de baschet s-a încheiat la finele săptămânii trecute. Reamintim cititorilor noștri că în țara vecină s-a operat o modificare importantă în modul de organizare al campionatului.

La startul ediției 2012/13 s-au aliniat 12 echipe, Szolnok Olaj KK fiind a 13-a și calificată direct pentru faza a doua a competiției. În prima parte s-a jucat fiecare cu fiecare în dublă manșă.

Primele cinci clasate împreună cu Szolnok s-au calificat pentru grupa valorică A, locurile 1-6, cu meciuri în dublă manșă între acestea pentru stabilirea configurației playoff-ului.

În schimb, locurile 6-12 din prima fază au jucat între ele, într-o singură manșă. Fiind număr impar de echipe s-au jucat șase meciuri, adică câte trei pe teren propriu respectiv în deplasare pentru fiecare în parte. Miza a fost ocuparea primelor două poziții în această grupă valorică întrucât ele asigura calificarea în playoff, alături de cele șase din grupa valorică A.

Astfel, în ultima etapă din faza a doua Alba Fehervar a primit vizita lui Szolnok Olaj KK. A fost o întâlnire între cea mai bună echipă a actualului sezon și campioana în exercițiu. Ba mai mult, a fost re-editarea finalei de cupă din ziua Paștelui catolic, adjudecată la scor de către Alba. Și de această dată elevii lui Branislav Dzunic au învins-o pe Szolnok, scor 72-63.

În aceste condiții, Alba Fehervar a obținut prima poziție la încheierea sezonului regulat și este cap de serie numărul 1 în playoff. Szolnok a avut 8-2 în faza a doua, bilanț cu care s-a clasat pe locul al 2-lea. Podiumul a fost completat de către Atomeromu. În schimb, echipa orădeanului Rolland Torok, Jaszbereny, s-a clasat pe poziția a 5-a.

Statistica lui Torok în sezonul regulat a fost următoarea: 31 meciuri jucate, 13.3 minute, 5.6 puncte, 3.1 recuperări, 0.4 pase decisive și 0.4 intercepții. Reamintim, jucătorul originar din Oradea are dublă cetățenie română-maghiră, aspect important într-un campionat în care se joacă după regulamentul rusesc (adică este obligatoriu ca în teren să fie în permanență doi jucători autohtoni/echipă).

Grupa valorică B s-a încheiat cu Falco Szombathely în prima poziție (cap de serie numărul 7 în playoff) și PVSK Pannon Pecs (cap de serie numărul 8).

Playoff-ul demarează miercuri (24.04), cu următoarele confruntări:

Alba Fehervar (1) vs (8) PVSK Pannon Pecs
Szolnok Olaj KK (2) vs (7) Falco Szombathely
Atomeromu Paks (3) vs (6) BC Kormend
Kaposvar (4) vs (5) Jaszbereny

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!