Stiri

Ungaria - Final de drum în cupă pentru Rolland Torok

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.01.2013

Top Cop Security Jaszbereny, echipă la care evoluează orădeanul Rolland Torok (foto), respectiv fostul său coleg de la CSM Oradea, sârbul Milos Markovic, a fost eliminată din Cupa Ungariei. Kecskemet TE Kosarlabda a depășit pe Jaszbereny cu scorul de 77-70 într-un meci din optimile de finală ale competiției.

De notat că Markovic a bifat 36 minute de joc, perioadă în care a bifat 17 puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive pentru un indice de 26 la eficiență. Fostul jucător al CSM-ului a fost cel mai bun om al echipei sale. Torok a avut 20 minute de joc, perioadă în care a contabilizat 3 puncte și 4 recuperări.

Kecskemet avansează în sferturile de finală ale competiției. Această formație, antrenată de către Stojan Ivkovic, secundul naționalei Muntenegrului, evoluează în liga a doua din Ungaria după ce a fost retrogradată de federație pe motive de natură financiară.

Jaszbereny ocupă locul al 6-lea în campionatul maghiar la ora actuală. Are un bilanț general de 8-8 și ar putea să se califice în playoff pentru prima oară în istoria clubului. Sezonul 2012/13 este al doilea pentru acest club în primul eșalon baschetbalistic din țara vecină.

În 15 partide disputate pentru echipa de seniori. Torok are medii stagionale de 11.5 minute, 4.2 puncte, 2.6 recuperări, 0.4 pase decisive și 0.3 intercepții pe meci. Orădeanul are procentajde 49% la aruncările din acțiune și 52% la linia de pedeapsă. Roli joacă și în campionatul U23 al Ungariei pentru clubul la care este legitimat.

Markovic a bifat 16 prezențe și are medii stagionale de 32.4 minute cu 12.6 puncte, 7.7 recuperări, 1.8 pase decisive și 1.6 intercepții cu 1.6 posesii pierdute. Milos are procentaje de 54% la aruncările din acțiune și 60% la linia de pedeapsă.

Campionatul din Ungaria se desfășoară într-un sistem complet nou în acest sezon. Astfel, cele 12 echipe care au luat parte în prima fază a campionatului joacă în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă. După disputatea celor 22 de runde se trage linie, iar primele cinci clasate vor avansa în faza a doua, unde li se va alături campioana Szolnok Olaj KK, echipă angrenată în Liga Adriatică. Actualmente, Jaszbereny este la egalitate cu locurile 5-7, PVSK Pannon și Falco Szombathely, iar Zalaegerszeg are un meci mai puțin disputat, pe care dacă îl gâștigă se va alătura acestui trident.

Foto: jksedrukker.hu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!