Stiri Vulturi

Unirea suporterilor baschetului din România în an centenar

Valentin Todea

Valentin Todea
01.12.2018

 

Sportul este un mod excelent de a unii oamenii, de a-i aduce împreună pentru a susține un ideal, o echipă, un oraș sau culorile de care sunt atașați. Când vorbim despre o reprezentativă a unei țări, rivalitățile se lasă deoparte iar forțele oamenilor se unesc pentru a susține sportivii care fac parte din echipa națională și încearcă să obțină cel mai bun rezultat pe terenul de joc.

Chiar dacă nu ne aflăm în cea mai bună perioadă la nivelul echipelor naționale de baschet, fanii români au avut motive în ultimii ani să fie mândri de acestea și să se bucure de anumite prestații sau reușite ale sportivilor de sub tricolor, fie că ne referim la băieți sau fete, seniori sau juniori. România a organizat recent alături de alte țări două competiții majore la nivel de prime reprezentative. Timișoara și Oradea au fost gazdele EuroBasket 2015 feminin, în timp ce EuroBasket 2017 masculin a avut loc la Cluj-Napoca, întreceri în cadrul cărora suporterii baschetului românesc au avut ocazia să-și vadă echipele naționale duelându-se cu forțe mari ale Europei, de multe ori sportivii români lăsând o impresie bună în ciuda meciurilor pierdute.

Cel mai important succes din ultima perioadă în competițiile inter-țări l-a obținut reprezentativa masculină U20, cea care a cucerit aurul la Campionatul European rezervat Diviziei B de la Oradea din vara anului 2017. Elevii lui Tudor Costescu au învins Croația în finală cu scorul de 80-67, oferind spectatorilor prezenți în arena orădeană și celor de acasă gustul victoriei în fața unui adversar puternic, mai ales că baschetbaliștii români au cucerit un trofeu odată cu meciul câștigat în fața croaților.

Iubitorii sportului cu mingea la coș din țara noastră s-au bucurat, au suferit, au sperat și au trăit la intensitate maximă confruntările în care au fost implicații baschetbaliștii tricolori. Toate aceste emoții le-am simțit împreună, fiecare dintre noi manifestându-ne atașamentul față de echipele României în felul propriu. Prin intermediul baschetului se leagă prietenii, oamenii fiind uniți de o pasiune comună pentru un sport care îți oferă cele mai diverse simțiri, iar acestea cu siguranță se intensifică atunci când joacă una dintre naționalele de sub drapelul românesc.

La mulți ani, fani ai baschetului din țara noastră! La mulți ani, România!

În galeria articolului vă punem la dispoziție cele mai expresive fotografii cu fanii români și nu numai de la acțiunile din ultimii ani ale echipelor naționale.

*Foto: Valentin Todea/Total Baschet, FIBA, Mihaela Bobar/sportpictures.eu, Mircea Roșca/sportpictues.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!