Stiri Cupa României Feminin

Univ. Goldiș ICIM Arad trece uşor de CSU Oradea

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
24.09.2014

Cupa Romaniei Turul 1 Mansa 2

76 - 51

(23-12; 18-12; 20-6; 15-21) 

159 Statistica 94

Diferenţa mare înregistrată în partida tur precum şi ora oarecum nepotrivită pentru o partidă disputată în mijlocul săptămânii au făcut ca în Sala Sporturilor Victoria să fie o audienţă redusă la ultima partidă dinaintea derby-ului de la Târgovişte.

La adăpostul celor 30 de puncte avans din meciul de la Oradea galben-albastrele nu au forţat prea mult dar la sfârşitul primului sfert conduceau deja cu un liniştitor 23 -12, sfert pe parcursul căruia oaspetele au condus o singură dată cu 3 la 2. Surpriză plăcută a reprezentat-o evoluţia Adelei Mercea care a pus 5 puncte pe tabelă în puţin peste 2 minute jucate.

Desprinderea gazdelor pe tabelă continuă şi în actul secund, unul umbrit însă de accidentarea polivalentei Chassidy Fussel care este în pericol de a rata reeditarea Finalei sezonului precedent precum şi a Supercupei, duelul cu CSM Târgovişte. Simmons şi Engelman au fost principalele guri de foc ale arădencelor în timp ce echipa de pe Crisul Repede a replicat prin Tamasha Bolden iar la pauză mare avem Arad-Oradea 41 - 24.

Sfertul al treila este cel mai sărac în puncte, cele două echipe întrecându-se în ratări şi greşeli pe fază de atac. În ciuda acestui fapt galben-albastrele îşi măresc ecartul faţă de bihorence având în Simmons principala realizatoare. Toate cele 6 puncte marcate de orădence în această secvenţă au venit de la Morgan Jennings care a transformat 2 aruncări libere şi 2 din acţiune şi cu 10 minute rămase de joc tabela indică 61 - 30 în favoarea echipei de pe Mureş.

Concentrarea amfitrioanelor scade odată cu apropierea finalului şi orădencele îşi adjudecă ultimul sfert 21-15 dar e prea târziu şi zarurile sunt deja aruncate. Rămân amintiri plăcute pentru elevele mai tinere ale Adrianei Nicolescu punctele reuşite de Diana Matei, Eleonora Anei respectiv Adelina Şerb. De partea cealaltă arădencele reuşesc contraperformanţa de a rata din poziţii facile de finalizare sau mai grav de a fi nevoite să apeleze la aruncări dezechilibrate pe finalul timpului de atac. Scor final 76 - 51 pentru Arad, dar Jose Araujo are multe probleme de rezolvat până la ora derby-ului de sâmbătă.

Cele mai bune marcatoare au fost: Morgan Jennings - 16 puncte, Tamisha Bolden - 12 şi Fila Smith - 9 pentru Oradea, respectiv Meighan Simmons - 19 puncte, Monica Engelman - 16 şi Suzana Milovanovic - 10 pentru Arad.
Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!