Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj înscrie 34 de puncte în sfertul patru și se impune cu Sirius

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.01.2018

„U” a obținut a treia victorie la rând în campionat după ce a câștigat acasă cu ultima clasată, Sirius Târgu Mureș. Oaspetele au condus cu un avans maxim de 11 puncte în prima parte, dar gazdele s-au impus grație unui sfert patru foarte bun în faza ofensivă. A fost 85-71, pe sferturi 14-20, 17-14, 20-22, 34-15.

Taylor, Ghizilă, Vorpahl, Thompson și Părău au fost în teren pentru „U” la angajament. De partea cealaltă, Ionel Brustur a apelat la Robinson, Pop, Meszaros, Radovic și Mitov. Începutul le-a aparținut oaspetelor care au marcat primele patru puncte prin Mitov și Meszaros. Taylor a înscris primul coș al gazdelor după aproape un minut și jumătate. Sirius s-a distanțat la 11 puncte, 7-18 în minutul 8. Samburska și Părău au redus ecartul, iar la prima pauză scorul a fost 14-20.

Gazdele au început sfertul secund cu un run de 7 puncte prin care au preluat conducerea, 21-20. În următoarele minute cele două echipe au trecut pe rând în față. Gal și Radovic au scuturat plasa de la distanță și scorul devenea 27-32. La jumătatea partidei tabela arăta 31-34. Clujencele s-au apropiat după revenirea de la vestiare, dar oaspetele se păstrau în avantaj cu reușitele de după semicerc. Samburska și-a readus echipa la conducere cu o triplă, dar Mitov a răspuns tot cu o reușită de după semicerc și a dus scorul la 50-52. La ultima pauză a fost 51-56.

Alb-negrele au început sfertul patru cu 10 puncte la rând și au trecut în față, 61-56. Pop a marcat primele puncte ale oaspetelor în această perioadă de joc după mai mult de două minute și jumătate. Ghizilă și Samburska au marcat de după semicerc și ecartul creștea la 7 puncte în favoarea elevelor lui Dragan Petricevic. Ghizilă și Samburska au înscris câte cinci puncte și „U” conducea cu 77-64 în minutul 38. S-a încheiat 85-71 și gazdele au obținut a 3-a victorie la rând. Oaspetele, rămase cu doar trei straniere, au ajuns la 13 înfrângeri consecutive.

Banca Universității a făcut diferența cu 38 de puncte. Clujencele au marcat 18 puncte din a doua șansă și tot atâtea după greșelile adverse. Mureșencele au stat mai bine la punctele înscrise din spațiul de trei secunde, 44 față de 36. 8-5 a fost scorul la reușitele de afară și 17-4 la cele de la linia de fault. Alb-negrele au dominat la recuperare, 44-28.

Olena Samburska a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte, având 25 indice al eficienței. De la gazde au urmat-o Vorpahl (12 puncte și 8 pase decisive), Părău (10 puncte și 9 recuperări) și Ghizilă (10 puncte).

Patru jucătoare au fost în double-digits și pentru Sirius. Angel Robinson și Kata Meszaros au încheiat partida cu 16 puncte, iar americanca a oferit și 8 pase decisive. Le-au urmat Mitov cu 14 puncte și Radovic cu 13 puncte și 7 recuperări.

În următoarea etapă clujencele se deplasează la Brașov, iar Sirius va juca acasă cu SCM Timișoara.

*foto: Marius Jucan

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    U s-a chinuit si cu ultima clasata!Ce face Petricevic ,altminteri avand un lot foarte bun ?

    cu 6 ani în urmă (21.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!