Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj și CSM Satu Mare deschid etapa a 8-a a grupei A din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.11.2018

Partida dintre Universitatea Cluj-Napoca și CS Municipal Satu Mare deschide runda a 8-a din grupa valorică A a Ligii Naționale de Baschet Feminin, sâmbătă de la ora 18. Cele două echipe sunt despărțite de patru puncte în clasament, cu clujencele fiind singurele care nu au câștigat vreun meci în grupa A.

Universitatea Cluj este pe locul 6 în prima grupă valorică, cu 6 înfrângeri. Pentru formația antrenată de Carmin Popa meciul cu CSM Satu Mare este primul de după pauza pentru naționale, după ce a avut partida din etapa trecută, cu CSM Târgoviște, amânată. Alb-negrele au disputat ultimul meci oficial în 10 noiembrie, pierdut la Brașov cu 70-84. Clujencele vor juca a 3-a partidă pe propriul teren în această ediție de campionat, după cele din prima și a 4-a etapă, cedate cu Olimpia CSU Brașov (71-80) și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (65-97).

CSM Satu Mare a jucat miercuri, 28 noiembrie, pe propriul teren cu Olimpia CSU Brașov și s-a impus cu 91-56. A fost debutul lui Maikel Lopez pe banca sătmărencelor, după ce clubul a profitat de pauza de naționale pentru a aduce un nou antrenor principal. CSM are 10 puncte după 4 victorii și 2 înfrângeri. Alb-roșiile au o singură victorie în deplasare în campionat, la Târgoviște, 60-57.

Universitatea Cluj are cea mai mică medie de puncte înscrise pe meci în grupa valorică A, 61,8, primind 78,7 puncte/meci. CSM Satu Mare are 73 de puncte marcate pe partidă și 68,3 primite. Alb-negrele au doar trei straniere, iar jucătoarele autohtone sunt sub 23 de ani, în timp ce în lotul alb-roșiilor sunt jucătoare cu mult mai multă experiență, dar și 5 jucătoare străine. Matea Tavic nu a jucat la ultimul meci, după accidentarea de la Sfântu Gheorghe.

Cele două echipe au o medie apropiată de recuperări, 38.8 și 39.8. Sătmărencele stau mai bine la pase decisive pe meci (17.3 față de 11), intercepții (11.8 la 9.3) și capace (2.3 față de 1.2). Clujencele au mai multe mingi pierdute pe meci, 20.3 față de 14.7. Alb-negrele au un procentaj mai bun de la linia de fault, 70,6% la 64,6%. Alb-roșiile stau puțin mai bine la aruncările de două puncte, cu 45,4% față de 42,9%. La șuturile de la distanță diferența este mai mare, cu 32,5% pentru CSM față de 22,2%. Arlesia Morse și Brittany Denson au cele mai bune medii de puncte de la cele două echipe, 18.

În tur scorul a fost 85-65 pentru sătmărence, după o primă repriză echilibrată, diferența la pauza mare era de 4 puncte. CSM și-a adjudecat sferturile trei și patru la diferențe de 8 puncte, controlând jocul după ce echipele nu mai erau obligate să aibă jucătoarea sub 23 de ani în teren. Denson nu a jucat în acel meci pentru sătmărence, de la care s-au remarcat Amukamara cu 18 puncte, Baltic cu un double-double, 14 puncte și 13 recuperări, Lloyd cu 16 puncte, Mandache cu 11 puncte și 6 recuperări și Tavic cu 10 puncte și 9 pase decisive. Morse a fost coșghetera acelui meci cu 29 de puncte, plus 7 recuperări, iar Napier a avut 10 puncte și 5 assist-uri pentru clujence.

Din 2008 până acum au fost 26 de confruntări directe. Sătmărencele au 17 victorii, iar clujencele 9. Ultimele cinci partide s-au încheiat cu succesul alb-roșiilor. Ultima victorie a clujencelor s-a înregistrat în septembrie 2017, când acestea se impuneau la patru puncte în primul tur al cupei, dar returul le revenea sătmărencelor cu zece.

Meciul dintre Universitatea Cluj-Napoca și CSM Satu Mare se dispută sâmbătă, de la ora 18, la sala Horia Demian. Vor arbitra Mihai Săndulache, Răzvan Opriș și Lajos Kovago, supervizați de Radu Vaida.

*foto: Pesek Attila / frissujsag

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!