Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj și CSM Satu Mare se întâlnesc la Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.03.2018

Vicecampioana en-titre și ocupanta locului secund se întâlnesc în al doilea meci al turneului de la Brașov, din grupa 1-5. Va fi a 25-a confruntare între cele două echipe, începând din 2008.

Sătmărencele s-au impus de 15 ori în duelurile directe, iar clujencele au 9 succese. Este a 5-a partidă din acest sezon. În primul tur al cupei victoriile au fost împărțite. Ambele echipe s-au impus pe propriul teren. A fost 77-73 la Cluj și 80-70 la Satu Mare. Amândouă au mers la turneul final, cu clujencele din postura de lucky loser. În campionat au fost două victorii pentru alb-roșii: 65-64 la Cluj și 91-89 la Satu Mare. La ultimul meci, de la jumătatea lunii decembrie, a fost nevoie de prelungiri.

Formația clujeană a avut ultimul meci oficial în 22 februarie, în sfertul Cupei României, pierdut cu gazda din Sfântu Gheorghe, scor 52-78. Universitatea a încheiat prima fază a campionatului cu o serie de 5 victorii, ultima cu liderul neînvins ACS Sepsi SIC, cu 77-68. La ultimul meci pe care l-au jucat la sala D.P. Colibași, alb-negrele au încheiat cu un run de 12 puncte în patru minute și s-au impus cu 80-77. Elevele lui Dragan Petricevic au mers la Brașov direct din Turcia, unde au avut două meciuri de pregătire, unul cu echipa U20 a lui Fenerbahce și unul cu Besiktas Istanbul. Ambele meciuri au fost câștigate de clujence.

Seria de 5 succese a dus vicecampioana în grupa 1-5, la limită, grație rezultatelor directe favorabile cu FCC ICIM Arad, prima formație sub linie. Universitatea începe faza a doua a campionatului de pe poziția a 5-a, cu 24 de puncte după 8 victorii și 8 înfrângeri. CSM Satu Mare ia startul în grupa 1-5 de pe locul secund cu 27 de puncte și un bilanț de 11 succese și 5 eșecuri.

Sătmărencele revin la Brașov unde în weekend-ul trecut au câștigat primul trofeu al clubului, Liga Europei Centrale. Au fost atunci victorii cu CSU Alba Iulia în semifinală (81-62) și cu Pharmaserv Marburg în finală (69-60). Formația lui Marius Dobă venea după turneul final al Cupei României, la care au jucat trei meciuri în trei zile și au pierdut în finală cu 48-62 în fața gazdelor de la ACS Sepsi SIC. Acel duel a continuat și după, prin memoriul înaintat de club, respins ieri. În campionat, CSM a pierdut ultimele două meciuri jucate în deplasare, 62-70 la Brașov și 62-87 la Sfântu Gheorghe. În ultima partidă din prima fază, alb-roșiile s-au impus acasă cu ACSBT Alexandria după prelungiri, scor 86-76.

Trebuie menționat că la CSM Satu Mare sunt în lot patru jucătoare care câștigau medalia de argint în precedenta ediție de campionat: Mandache, Harrison, Denson și Sfîrlea.

Nu trebuie neglijat faptul că se revine la regulamentul din campionat, cu o româncă în teren pe toată durata partidei și una sub 22 de ani în primul sfert.

Partida dintre Universitatea Cluj-Napoca și CSM Satu Mare se joacă vineri, de la ora 19:30 la sala D.P. Colibași. Meciul va fi transmis în direct pe FRB TV aici.

*foto: Jucan Marius

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!