Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj și SCM Timișoara își dispută restanța din etapa a 2-a

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.12.2017

Universitatea Cluj-Napoca și CS SCM Timișoara se întâlnesc marți de la ora 17 la sala Polivalentă într-o restanță din etapa a 2-a. Va fi primul duel oficial între cele două echipe.

Gazdele sunt în căutarea primului succes pe propriul teren în campionat după ce au rămas fără cel obținut cu Phoenix Galați. Universitatea are două victorii în actuala ediție a Ligii Naționale, ambele în deplasare. În cele două partide pe care le-au jucat la Polivalentă, clujencele au fost învinse de CSU Alba Iulia și Olimpia Brașov.

SCM Timișoara vine după cel mai clar succes din acest sezon, 86-56 acasă cu Sirius. Alb-violetele au legat două victorii, după ce în etapa a 7-a s-au impus la Alba Iulia.

Bănățencele au 9 puncte și ocupă locul 6 cu un bilanț de 3 victorii și 3 înfrângeri. „U” este pe 7 cu 8 puncte, 2 victorii și 4 înfrângeri. Cele două echipe au medii asemănătoare în ceea ce privește punctele primite în cele șase meciuri pe care le-au disputat.

Ardelencele au 70 de puncte încasate/meci, în timp ce timișorencele au 69,7. Alb-violetele au 72 de puncte înscrise/meci, iar clujencele au 67,7. Gazdele de marți stau mai bine la aruncările libere, cu 85,3% reușite față de 70%.

Ambele echipe au cea mai bună marcatoare o jucătoare care evoluează pe poziția de fundaș. Leslie Vorpahl este coșghetera clujencelor cu o medie de 20,3 puncte/meci, iar Maegan Conwright are 17,8 ppg pentru SCM.

Universitatea are în lot 7 străine, dintre care patru americance, astfel că Dragan Petricevic trebuie să decidă cele două jucătoare care rămân în afara foii de joc. La meciul cu Olimpia Brașov a debutat Amanda Thompson cu un double-double. Au rămas în afara lotului de 12: Stroman (care nu a mai jucat din prima etapă și a avut probleme la spate) și Jez (venită înaintea startului de campionat).

La SCM s-a vorbit în ultima săptămână de restanțe salariale la toate secțiile clubului. La meciul de sâmbătă s-a accidentat Romina Filip și evita să calce pe piciorul stâng.

Meciul dintre Universitatea Cluj-Napoca și CS SCM Timișoara se joacă marți de la ora 17 la sala Polivalentă. Brigada de arbitri va fi compusă din Andrada Csender, Cosmin Prișcă și Andrei Răileanu, iar Romi Stănciulescu va fi comisar.

*foto: cjsport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!