Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj-Napoca a reușit calificarea în semifinalele campionatului

David Istrate

David Istrate
27.03.2018

Marți, 27 martie, la Alexandria, a avut loc cea de-a doua întâlnire dintre ACSBT Alexandria și Universitatea Cluj-Napoca. Cele două formații au mers cap la cap pe întreaga durată a jocului, însă, în cele din urmă. oaspetele au reușit să se impună cu scorul de 78-75. Astfel, Universitatea Cluj-Napoca și-a adjudecat această serie cu 2-0 și va disputa semifinala în compania lui ACS Sepsi SIC Sfântu-Gheorghe.

Prima partidă a acestei serii a fost una foarte echilibrată, în special în a doua repriză, după accidentarea americancei Leslie Vorpahl. Cu toate că înainte cu 4 secunde de final, oaspeții conduceau la un punct, Universitatea Cluj-Napoca a reușit să învingă printr-un coș marcat în ultima secundă de Amanda Thompson. Astfel, echipa antrenată de Dragan Petricevic se afla într-o poziție de avantaj înaintea confruntării din această seară.

Mădălin Piperea a început acest meci cu Georgiana Voicu, Carla Bartee, Alina Podar, Promise Amukamara și Irena Vrancic în timp ce, de partea cealaltă, au intrat pe teren Olena Samburska, Mihaela Maxim, Irina Părău, Amanda Thompson și Brittani Taylor.

Cu toate că Amanda Thompson a pus primele puncte pe tabelă, gazdele au început mai bine partida. Patru din cele cinci jucătoare ale Alexandriei au reușit să marcheze foarte repede și astfel scorul a ajuns la 9-4. După mai multe ratări, tânăra sportivă a clujenilor, Părău, a înscris două puncte, însă Bartee a răspuns cu o triplă. Până la finalul primei secvențe, elevele lui Dragan Petricevic au mai recuperat din diferență și sfertul s-a terminat cu scorul de 17-15. În continuare, jocul a fost echilibrat, iar rând pe rând Kalusic, Thompson, Amukamara sau Voicu s-au remarcat pe tabelă. Oaspetele au încercat să se distanțeze, însă Grbic și Vrancic au înscris două coșuri de 3 puncte importante, prin care și-au adus echipa în avantaj. De la acest moment cele două formații au mers cap la cap și, în cele din urmă, jucătoarele lui Mădălin Piperea au intrat cu avantaj la vestiare, scor 34-33.

La reluarea jocului, Universitatea Cluj a reintrat rapid în avantaj după coșurile lui Ghizilă, Taylor și Kalusic, însă ACSBT Alexandria a revenit cu un run de 6-0. Până la finalul celui de-al treilea sfert cea mai mare diferență a fost de 2 puncte și înaintea actului decisiv, oaspetele conduceau cu 55-54. Au urmat 6 puncte marcate rapid de jucătoarele lui Piperea și astfel, Petricevic a fost nevoit să ceară time-out. Timpul de odihnă a avut efect imediat și Ghizilă și Voica au reușit să își readucă echipa în avantaj. A fost rândul gazdelor să ceară time-out și, în urma acestui moment, Amukamara și Bartee au marcat 5 puncte. Jocul a continuat să fie foarte echilibrat și cu 3 minute înaintea fluierului final scorul era 68-69 pentru Universitatea Cluj. Jucătoarele de la ACSBT Alexandria au comis o serie de greșeli și astfel adversarele lor au reușit să se îndepărteze la 6 puncte, cu un minut rămas. După time-out-ul cerut de Piperea, elevele sale au reușit să marcheze rapid 5 puncte consecutive și au revenit la un punct în spatele vicecampioanei. Ioana Ghizilă a fost faultată cu 16 secunde înainte de final și a marcat ambele libere, dar Amukamara a răspuns printr-un stop-șut. La panoul celălalt, Taylor a reușit să transforme din nou ambele libere, ducând scorul la 75-78 pentru echipa sa. Gazdele nu au mai reușit să arunce și astfel, Universitatea Cluj-Napoca a câștigat această partidă și s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale.

Cea mai bună jucătoare a acestei confruntări a fost Amanda Thompson, care s-a remarcat cu 25 de puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. De asemenea, Ioana Ghizilă a reușit 15 puncte, în timp ce Aida Kalusic a fost aproape de un double-double, cu 11 puncte și 7 recuperări.

De partea cealaltă, patru jucătoare au fost în double-digits: Promise Amukamara (19 puncte), Carla Bartee (17 puncte), Irena Vrancic (13 puncte) și Ivana Grbic (12 puncte).

În urma acestei victorii, Universitatea Cluj-Napoca s-a calificat în semifinalele LNBM, unde o va înfrunta pe campioana en-titre, ACS Sepsi SIC Sfântu-Gheorghe.

*foto: ziarulunirea.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ce mai spun detractorii?
    tot nu i bun Dragan Petricevic?
    Eu zic ca e foarte bun sa realizeze SF de LNBF cu echipa actuala, avand in vedere diferentele de buget si lot.

    cu 6 ani în urmă (28.03.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Detractori?
      O sa-ti piara entuziasmul la meciurile care urmeza.

      cu 6 ani în urmă (28.03.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Cine a spus ca nu este bun Petricevic?? El este bun pe nivelul echipelor de tineret...Ne bucuram ca vom avea adversare clujencele:dupa cele doua meciuri probabil ca va da din nou demisia Petricevic ca anul trecut... de aceasta data definitiv si irevocabil....

    cu 6 ani în urmă (28.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!