Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj-Napoca joacă a doua semifinală la rând

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.04.2018

Universitatea Cluj-Napoca va juca pentru a doua oară la rând în semifinalele Ligii Naționale. Formația clujeană a revenit în sezonul trecut între primele patru din campionat după 12 ani de la precedenta calificare în semifinale.

Studentele au în palmares 14 titluri, ultimul în 1993. După acea perioadă de dominare din anii 80 și începutul anilor 90, Universitatea a pierdut prim-planul în baschetul feminin românesc. Au mai fost finale de campionat, iar în 2003 alb-negrele pierdeau în ultimul act cu Livas Târgoviște, în 5 partide. După aceea a urmat o pauză de 14 ani până la următoarea finală, cea din sezonul trecut.

În 2004 și 2005 clujencele au fost în semifinale, unde au fost învinse de BC ICIM Arad și Sportul Studențesc. În 2004 a fost bronz pentru studente, în timp ce în 2005 pierdeau finala mică în fața celor de la CET Govora.

În următoarele sezoane clujencele nu au reușit să se mai califice în semifinale. Au urmat doi ani cu înfrângeri în primul tur în fața Olimpiei București, cu locurile 5 și 7 pentru alb-negre. În 2008 a fost o nouă serie pierdută în primul tur de play-off, cu CSBT Alexandria. După acel loc 5, au urmat 8 ani în care „U” nu a prins play-off-ul.

În 2009 clujencele au fost pe 9 la finalul sezonului regulat. Au urmat cinci sezoane cu clasări de la locul 10 în jos, cu cea mai slabă în 2013, locul 13. În ediția 2014-2015 a campionatului, Universitatea a fost pe 11 la finalul sezonului regulat, dar a urcat pe 9 după jocurile de clasament.

În 2015 s-a schimbat conducerea la echipă și au fost cooptați mai mulți sponsori, iar în luna octombrie a fost adus și Dragan Petricevic în postura de antrenor principal. În acel an Universitatea a revenit în play-off după opt sezoane. Clujencele au terminat pe locul 6 în sezonul regulat și au pierdut în două meciuri seria cu CSU Alba Iulia, care avea să ajungă până în finală. A urmat eșecul cu Phoenix Galați, în jocurile de clasament, astfel că „U” a jucat pentru locul 7 cu ICIM Arad, de care a trecut în două meciuri.

Stagiunea 2016-2017 a însemnat revenirea alb-negrelor într-o finală după 14 ani. Universitatea se clasa pe locul 3 în prima fază a sezonului regulat și urca pe doi după grupa 1-6. În sferturi a fost o victorie în două partide cu ICIM Arad, iar în semifinale clujencele aveau nevoie tot de două meciuri pentru a trece de CSM Târgoviște. În ultimul act „U” ceda cu 1-3 în fața campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Studentele au deschis finala cu o victorie în deplasare.

În această stagiune Universitatea Cluj-Napoca joacă a doua semifinală consecutivă, după ce a fost pe locul 5 la finalul primei faze a sezonului regulat. Clujencele au câștigat lupta pentru locul 5 după ce s-au impus în ultima etapă acasă cu liderul ACS Sepsi SIC. Alb-negrele au urcat pe 4 la finalul fazei a doua, când au jucat în grupa 1-5. „U” a avut parte de un duel strâns în primul tur de play-off, cu CSBT Alexandria. Studentele câștigau acasă cu 72-71, după ce au pierdut-o pe Vorpahl, accidentată grav. Și meciul doi al seriei a fost strâns, câștigat de clujence cu 78-75.

Universitatea va juca în semifinală cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Finalistele de anul trecut încep confruntarea din penultimul act în 6 aprilie, de la ora 18:30, la Sepsi Arena. Clujencele găzduiesc meciul secund în 12 aprilie, iar dacă va fi nevoie de decisiv, acesta se va disputa în 15 aprilie, pe terenul campioanei.

*foto: cjsport.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Clujul num poate opri marsul covasnencelor !! Speram ca aranjamentele din finalul de anul trecut nu vor avea loc,arbitrii vor fii corecti,astfel in finala va ajunge SEPSI SIC !!

    cu 6 ani în urmă (05.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!