Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj-Napoca pune capăt seriei cu CSU Oradea

Paul Olar

Paul Olar
23.03.2015

Universitatea Cluj-Napoca a obținut o victorie dramatică duminică, 22 martie. Gruparea de pe malul Someșului a trecut de CSU Oradea, scor 57-54, în cel de-al doilea joc al seriei de Play-Out. Ca urmare a rezultatului, fetele lui Mihai Coldea și Florin Covaciu au pus capăt sezonului 2014/2015.

Hotărâte să răzbune eșecul din prima partidă, amfitrioanele au demarat în forță. Taneisha McTiller și Quentori Alford au făcut ca tabela să indice 9-0, după aproape patru minute. Replica Universității vine de la Teodora Neagu, care scutură plasa de la mare distanță. În ciuda eforturilor clujene, CSU încheie bine actul întâi, 20-12.

Formația din Bihor și-a păstrat avantajul și în sfertul secund. Taneisha McTiller prestează excelent pe faza ofensivă, asemenea coechipierei Quentori Alford. Clujencele nu au răspuns, astfel că la pauză,  scorul era 35-21.

La fel ca în jocul întâi, confruntarea din Arena  „Antonio Alexe “ a oferit o revenire spectaculoasă. Artizana acestei performanțe nu a fost însă CSU Oradea, ci Universitatea. Oaspetele au pus umărul la un parțial de 9-0, ce le-a apropiat la 9 lungimi, 38-29. În rol și-a intrat și Breezy Williams, sportivă dominant sub panou.

Mai mult, în minutul 36, Emoke Szocs egalează la 49. Oradea rămâne spectatoare, iar Universitatea punctează din nou, grație jucătoarei Breezy Williams. Deși se zbat, gazdele nu pot să revină în situație favorabilă până la încheierea jocului.

Cu un total de 24 de puncte și 11 recuperări, Breezy Williams a fost de departe cea mai bună baschetbalistă de pe teren. Stefanie Gardner a izbutit 18 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, în timp ce Teodora Neagu s-a remarcat prin 7 puncte.

De cealaltă parte, Taneisha McTiller a contabilizat 16 puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă.

*Foto: Todea Valentin/sport-news.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!