Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj trece de CSBT Alexandria după prelungiri

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.01.2018

Universitatea Cluj-Napoca și CSBT Alexandria au oferit un meci cu multe răsturnări de situație în etapa a 14-a din Liga Națională. Gazdele s-au impus cu 85-79 după prelungiri: 19-8, 11-31, 24-14, 16-17 și 15-9.

Dragan Petricevic a început partida cu Ghizilă, Părău, Thompson, Vorpahl și Taylor. Mădălin Piperea le-a trimis în 5-ul de start pe Voicu, Bartee, Podar, Amukamara și Vrancic. Primele puncte au fost marcate de la linia de fault, unul Bartee și două Taylor. Ghizilă a dus scorul la 5-1 cu un 3 points-play. Podar a înscris prima triplă a partidei în minutul patru, pentru 7-6. A urmat un run de 12 puncte al gazdelor, care s-au dus la 19-6. Au fost mai mult de patru minute când oaspetele nu au înscris. Amukamara a oprit seceta din atacul CSBT-ului cu două libere transformate. Teleormănencele au ratat din poziții ușoare, dar pe final de sfert nici gazdele nu au fost mai precise în atac. Scorul la prima pauză era 19-8.

Bartee a deschis sfertul secund cu un 3 points-play, iar Kalusic a marcat două puncte pentru gazde. Au fost ratări din apropierea inelului, după pătrunderi, de ambele părți. Bartee și Amukamara au scuturat plasa de la distanță și ecartul scădea la 21-17. Era rândul gazdelor să ceară time-out. Vorpahl a marcat din interiorul semicercului și Bartee și-a apropiat echipa la trei puncte, cu o nouă reușită de la distanță. Taylor și Ghizilă au dus ecartul la 7 lungimi și oaspeții cereau timp de odihnă. Vrancic a înscris de după semicerc și din apropierea inelului, iar Bartee le-a readus pe galben-albastre în avantaj, scor 27-28.  Sfertul secund le-a aparținut în totalitate elevelor lui Mădălin Piperea. Parțialul a fost 11-31, iar la jumătatea partidei scorul era 30-39. CSBT a marcat de 6 ori de după semicerc în această parte  a meciului.

Clujencele au început sfertul trei cu un run de 8 puncte și s-au apropiat la o lungime, 38-39. Amukamara a marcat primul coș al oaspetelor după mai mult de două minute, iar Taylor a egalat la 41, cu o reușită de după semicerc. Cooper le readucea pe oaspete în avantaj cu o triplă, dar Vorpahl răspundea cu același procedeu. Au urmat alte două triple ale oaspetelor, prin Cooper și Amukamara, iar scorul devenea 46-50. În ultimele trei minute ale sfertului s-a marcat doar de după linia de 6,75, cu Ghizilă, Bartee și Vorpahl în prim-plan. La ultima pauză scorul era 54-53 după un sfert adjudecat de clujence cu 24-14.

Bartee, Cooper și Amukamara le-au distanțat pe teleormănence la 54-64 în minutul 34. După time-out-ul clujean, gazdele au reușit un run de 12 puncte, cu coșuri de afară înscrise de Samburska și Ghizilă, plus cele din interiorul semicercului semnate de Kalusic. Mihai a oprit seria clujencelor cu o reușită de la mare distanță și Amukamara puncta de la linia de fault pentru 66-69. După mai multe ratări, Samburska a egalat, de după semicerc. Cooper a marcat o singură liberă din două, oaspetele au comis turnover de 24 de secunde, iar Bartee a fost sancționată cu antisportiv. Samburska a transformat doar o liberă și scorul era 70-70 cu 49 de secunde până la final. Clujencele au ratat două aruncări de la distanță, au recuperat ofensiv, dar au rămas fără timp în atac. Mai erau 7 secunde și Piperea cerea time-out. Aruncarea de trei a lui Bartee a lovit tabela de 24 de secunde înainte să intre în coș, astfel că nu s-a pus. „U” mai avea 4 secunde de atac și un time-out. Fault al oaspetelor, care nu erau în penalizare. Samburska nu a găsit drumul spre coș și s-a mers în prelungiri.

Samburska și Amukamara au marcat primele coșuri din overtime. Ucraineanca și Taylor au dus Universitatea în avantaj, 76-72 în minutul 42. Vrancic și Amukamara au transformat câte o liberă, iar Samburska a scuturat plasa de la distanță, pentru 81-74 în penultimul minut. Bartee a răspuns cu o triplă și Vrancic a transformat ambele libere pentru 81-79. Ghizilă a servit-o pe Kalusic și pivotul a dus ecartul la patru lungimi. Pe final a fost o pasă greșită a gazdelor, un fault ofensiv al teleormănencelor și două libere ratate de alb-negre. Bartee și Vorpahl au ieșit cu 5 greșeli personale în prelungiri. Ghizilă i-a oferit un nou assist lui Kalusic, care a stabilit scorul final: 85-79.

Gazdele au făcut diferența cu 30 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 10, dar și cu 10 puncte după a doua șansă. Teleormănencele au avut 16 coșuri de trei puncte și doar 6 de două. Clujencele au marcat de 22 de ori din interiorul semicercului și de 10 ori de la distanță. 11-19 a fost raportul liberelor transformate.

Carla Bartee a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte (7x3), fiind în double-double cu 13 recuperări. De la oaspete s-au mai remarcat: Amukamara (21 de puncte, 9 recuperări, 3 assist-uri), Vrancic (15 puncte) și Cooper (10 puncte).

Cinci jucătoare de la „U” au fost în double-digits. Ioana Ghizilă a reușit un double-double cu 17 puncte și 10 recuperări, la care a adăugat 7 pase decisive. Tot 17 puncte a avut și Samburska (4x3). Taylor și Kalusic au contribuit cu câte 12 puncte.

Pentru clujence este a patra victorie în campionat, în timp ce formația din Alexandria suferă a 5-a înfrângere. În etapa următoare alb-negrele se deplasează la Alba Iulia, iar CSBT primește vizita celor de la CS SCM Timișoara.

*foto: captură FRB TV 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    :p
    In sfarsit a castigat si U Cluj cu noroc in prelungiri....

    cu 6 ani în urmă (14.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!