Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj trece de FCC ICIM Arad și reușește a doua victorie stagională

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.01.2019

Universitatea Cluj și-a trecut în cont a doua victorie în acest sezon după ce s-a impus cu 74-70 în duelul cu FCC ICIM Arad, pe sferturi: 14-25, 16-12, 19-17, 25-16. Arădencele au condus mai mult de trei sferturi din meci, cu 13 puncte diferența maximă, dar au avut momente în sfertul patru când nu s-au regăsit în atac. Clujencele au revenit și au preluat conducerea, reușind să se mențină în față până la final. Morse și Begenisic au înscris câte 25 de puncte pentru învingătoare, iar Hadzovic a marcat 20 pentru învinse.

Universitatea Cluj-Napoca a rămas fără Nicolett Orban, care s-a alăturat liderului celei de-a doua grupe, CSU CSM Oradea. Carmin Popa nu a putut conta nici pe Rishonda Napier, care are ruptură musculară. Clujencele din 5-ul de start au fost: Paula Cenean, Marina Sfîrlea, Arlesia Morse, Irina Părău și Aleksandra Begenisic. FCC ICIM Arad venea după o pauză de două săptămâni, fiind la primul meci după despărțirea de cea mai bună recuperatoare, Leeza Burdgess. Miljan Medvedj a început partida cu Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Dora Ardelean și Teodora Neagu.

Hadzovic a deschis scorul cu un 3 points-play, iar Dzombeta l-a dus la 0-5. Cenean a marcat primele puncte ale gazdelor la intrarea în al treilea minut și arădencele s-au distanțat la +9. Dzombeta a înscris patru puncte la rând și Fodor a făcut 5-18 la trecerea în a doua parte a primului sfert. Morse și Părău au micșorat ecartul la 9 lungimi, Fodor a scuturat plasa de la distanță și oaspetele nu au mai înscris în ultimul minut și jumătate al sfertului. Părău a transformat o liberă din două și la prima pauză scorul era 14-25.

Formația vizitatoare nu a găsit drumul spre coș timp de patru minute și jumătate în debutul sfertului secund. Begenisic a înscris 6 puncte la rând și și-a apropiat echipa la 20-25. Dzombeta a marcat primul coș al arădencelor în acest sfert, după un contraatac, iar Morse strângea ecartul la 3 puncte. Diferența s-a menținut între 3 și 5 puncte până spre finalul perioadei de joc, iar tripla lui Fodor a dus scorul la 30-37 la pauza mare.

Ardelean și Fodor au dus diferența la 11 puncte după revenirea de la vestiare. Părău înscria primele puncte ale gazdelor după două minute, iar Begenisic strângea diferența la 7 puncte. Neagu și Deura au făcut 34-46. Au urmat minute mai bune pentru gazde, în care clujencele s-au apropiat la 5 puncte. Aceasta avea să fie diferența la ultima pauză, când tabela de la sala Horia Demian arăta 49-54.

Boț și Dzombeta au marcat câte două puncte în debutul sfertului patru și arădencele au avut aproape patru minute în care nu au găsit drumul spre coș. Clujencele au preluat conducerea cu un run de 10 puncte, prin Begenisic și triplele lui Boț și Morse, iar scorul era 63-56 în minutul 34. Hadzovic a oprit seceta din atacul oaspetelor, pe care le-a apropiat de mai multe ori la 5 lungimi. Morse le menținea pe clujence în față la 8 și 7 puncte, iar Hadzovic a înscris 5 puncte la rând și a strâns ecartul la 2 puncte cu aproximativ 45 de secunde rămase din joc. Părău a transformat două libere, iar Hadzovic a înscris un coș cu fault și a ratat libera suplimentară, astfel că ecartul era de două puncte în ultima jumătate de minut. Morse a mai transformat două libere pe final, iar ultima aruncare a lui Hadzovic, de la centru, nu și-a găsit ținta. Universitatea Cluj câștigă cu 74-70 și obține al 2-lea succes stagional, în timp ce FCC ICIM Arad suferă a 9-a înfrângere în campionat.

A fost egalitate perfectă între cele două echipe la șuturile de două puncte, cu 24 de reușite din 49 de încercări. Cele două echipe au beneficiat de câte 19 libere, gazdele transformând 14 și oaspetele, 13. 4-3 a fost scorul la triple înscrise, cu procentaj puțin mai bun pentru arădence, 27% față de 19%. Clujencele au dominat la recuperare, cu 51 de mingi prinse la panou (19 ofensive) față de 29, astfel că au avut 10 șuturi în plus. 18 puncte au marcat alb-negrele după recuperări ofensive, față de 4.

Arlesia Morse și Aleksandra Begenisic au fost coșgheterele partidei cu câte 25 de puncte. Americanca a încheiat în double-double cu 10 recuperări, iar bosniaca a avut 9 mingi prinse la panou. Și Irina Părău a fost în double-double, cu 10 puncte și 10 recuperări. Pentru Universitatea au mai înscris Boț 10 puncte și Cenean 4.

Brankica Hadzovic a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 20 de puncte, urmată de Miljana Dzombeta cu 17 și Marta Fodor cu 14. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Neagu 9 puncte, Ardelean 4 puncte (8 recuperări), Deura 4 puncte și Ciotir 2.

În etapa următoare, FCC ICIM Arad joacă acasă cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, iar Universitatea Cluj merge pe terenul vicecampioanei CSM Satu Mare.

*foto: JFritz Fotograf facebook

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!