Stiri

VIDEO.Klay Thompson a stabilit un nou record de puncte marcate într-un sfert

Alin Dobre

Alin Dobre
24.01.2015

Klay Thompson

Sacramento Kings a pierdut cu scorul de 126-101 meciul disputat vineri seară pe terenul liderului la zi al Conferinței de Vest, Golden State Warriors. Până la pauză, lucruile nu au stat chiar atât de rău pentru oaspeți, „regii” intrând la cabine cu un dezavantaj de doar 5 puncte, scor 56-51.

Echilibrul s-a rupt însă în sfertul 3, în special datorită prestației perfecte a lui Klay Thompson care a concretizat nu mai puțin de 37 de puncte din cele 41 reușite de echipa sa. El a transformat toate cele 13 aruncări din acțiune (9 din afara semicercului), precum și 2 de la linia de libere. Sfertul 4 a fost unul foarte echilibrat, GSW câștigându-l la un singur punct diferență.

Klay Thompson a reușit una din cele mai bune prestații din NBA din acest sezon, având în meciul cu Kings, 52 de puncte marcate (career high), 2 recuperări, 5 pase decisive, 4 intercepții și 2 capace.De asemenea, el a stabilit și un nou record de aruncări de 3 puncte transformate într-un singur sfert, reușind nu mai puțin de 9. Stephen Curry cu 10 puncte, 4 recuperări și 11 assist-uri a reușit un „double-double”. De cealaltă parte, DeMarcus Cousins cu 28 de puncte, 11 recuperări și 2 pase decisvie a fost cel mai bun jucător al oaspețiilor.

În video-ul de mai jos puteți viziona reușitele lui Thompson în sfertul 3.

Cu această prestație, shooting-guard-ul lui Warriors a depășit recordul deținut de George Gervin (9 aprile 1978,San Antonio Spurs v New Orleans) și Carmelo Anthony (10 decembrie 2008, Denver Nuggets v Minesota Timberwolves)de 33 de puncte marcate într-un singur sfert.

„A fost o nebunie.Nici acum nu știu ce s-a întâmplat” a declarat Klay Thompson după încheierea partidei.

„Am fost unul dintre cei mai norocoși jucători din NBA deorece am putut juca cu Michael Jordan, Tim Duncan, David Robinson și alți asemenea jucători.Deși Michael a reușit să facă multe lucruri spectaculoase noapte de noapte, niciodată nu l-am văzut făcînd ceva asemănător”, a spus Steve Kerr despre prestația elevului său.

Pentru GSW urmează meciul în compania lui Boston Celtics,echipă ce a reușit ultimele două victorii în deplasare la un singur punct diferență (90-89 v Portland Trail Blazers și 100-99 v Denver Nuggets).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate