Stiri

VIDEO. Meci nebun în Olanda între Groningen și Antwerp Giants

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.12.2017

Ultima seară din prima fază a grupelor din FIBA Europe Cup a avut parte de câteva partide incendiare, care au decis în cele din urmă echipele calificate în faza următoare a competiției. Cu siguranță însă capul de afiș a fost ținut de meciul din Olanda dintre Donar Groningen și Telenet Giants Antwerp, câștigat de gazde cu 84-82 în prelungiri. 

Înaintea acestui meci, olandezii și belgienii erau la egalitate de puncte în Grupa A, pe locurile 2 și 3, având la activ 3 meciuri câștigate și 2 pierdute. Primul loc era asigurat de francezii de la Le Portel, așadar Groningen și Antwerp se duelau pentru locul 2 și calificarea mai departe într-un meci direct. 

În timp ce toate partidele erau deja terminate, în Olanda nebunia abia începea, după ce cele două formații au încheiat la egalitate timpul regulamentar, scor 72-72 (minutul 1:40:00 din videoul de mai jos). U-BT Cluj, Keravnos și Belfius Mons-Hainaut așteptatu cu sufletul la gură să afle care va fi cea de-a 4-a echipă care va poposi în Grupa L din faza secundă a FIBA Europe Cup. Așteptarea a fost grea, iar prelungirile pe măsură, meciul având un final literalmente dramatic. 

Cu aproximativ 2 minute înainte de ultimul buzzer din OT, oaspeții de la Antwerp Giants erau în avantaj cu un singur punct, 78-77, moment din care a început nebunia pe parchetul sălii din Groningen. Cuvintele sunt de prisos, așadar vă învităm să urmăriți finalul în materialul următor, începând cu minutul 1:55:15.

Astfel, în urma unei partide de infarct, Donar Groningen s-a calificat în faza secundă din FIBA Europe Cup, fiind repartizați în Grupa L alături de U-BT Cluj, Keravnos (Cipru) și Belfius Mons-Hainaut (Belgia). Olandezii vor debuta în această grupă chiar în compania campioanei României, la Cluj-Napoca, pe data de 20 decembrie. 

*Foto: Serch Carriere

*Video: YouTube FIBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!