Stiri

VIDEO. Seară spectaculoasă în Final Four-ul NCAA Women 2018

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
31.03.2018

Foto: onefootdown.com

Mississippi State și Notre Dame se vor lupta duminică noaptea pentru titlul NCAA Women 2018 în cadrul Final Four-ului ce se desfășoară în aceast final de săptămână în orașul Columbus din statul Ohio. Ambele universități au avut parte de o semifinală extrem de disputată ce a necesitat o repriză de prelungiri pentru a stabili învingătoarea.

În primul meci al serii Mississippi State a întâlnit pe Louisville Cardinals, un joc ce se anunța deschis oricărui rezultat. Dovada a fost faptul că ambele echipe au mers cap la cap, iar în primele 20 de minute niciuna nu a reușit să se desprindă la mai mult de două posesii, scorul la pauză fiind 31-30 pentru finalista de anul trecut, Mississippi State. Sfertul al treilea a continuat în aceeași notă, iar după 30 de minute Loiusville s-a aflat la conducere cu un avantaj de două puncte, 48-46.

Cea mai mare diferență s-a înregistrat în minutul 33 când Louisville s-a distanțat la 7 puncte, însă Teaira McCowan, pivotul ce doborât în acest meci două recorduri la capitolul recuperări, și-a readus echipa în avantaj. Finalul de joc a fost spectaculos, Myisha Hines-Allen le-a dus pe Louisville în avantaj, 59-56, însă Roshunda Johnson a marcat un coș spectaculos de trei puncte și a egalat situația pe tabelă cu 5 secunde rămase de joc. Myisha Hines-Allen a avut șansa de a înscrie în ultimele secunde, însă aruncarea sa nu a intrat, iar în cele din urmă Louisville a pierdut categoric în prelungiri. Rezumatul partidei poate fi urmărit în video-ul de mai jos.

În meciul doi al serii, Notre Dame a furnizat surpriza și a administrat singurul eșec pentru UConn în actualul sezon, suficient pentru a opri trupa lui Geno Auriemma în semifinalele competiției pentru a doua oară consecutiv. Partida a fost pe deliciul celor 19.000 de spectatori prezenți pe Nationwide Arena, extrem de spectaculoasă și cu multe răsturnări de situații. 

Notre Dame, formație ce a eliminat echipa Sabrinei Ionescu în sferturile de finală ale competiției, a început bine partida și a condus cu scorul de 24-11 în minutul 9. A urmat un run de 15-2 pentru UConn, iar scorul era egal în minutul 14. Run-ul a continuat pentru fetele lui Geno Auriemma cu încă 14-4, adică un parțial total de 29-6 în sfertul al doilea, pentru ca tabela să indice cea mai mare diferență între cele două formații, 41-30 pentru UConn. Sportivele de la Notre Dame, pregătite de antrenorul anului 2018 McGraw, au revenit în sfertul al 3-lea și au preluat conducerea, 57-56 în minutul 29. 

Începutul sfertului decisiv a aparținut lui UConn ce s-a distanțat din nou 67-59 în minutul 34, însă o nouă revenire a "irlandezelor luptătoare" le-a adus în avantaj, 79-75 cu 21 de secunde rămase de jucat. Nu a fost suficient, deoarece Napheesa Collier cu o triplă și Kia Nurse cu o intercepție și coș au trimis meciul în prelungiri.

Foto: SB Nation

Notre Dame a început foarte bine sfertul suplimentar și au luat un avantaj de 5 puncte, 89-84 cu 40 de secunde rămase. Cu Kobe Bryant în tribune, fan declarat al universității UConn, fetele lui Geno Auriemma au reușit din nou să egaleze situația prin Napheesa Collier și tripla lui Crystal Dangerfield. Cu 1 secunde rămase pe tabelă, Arike Ogunbowale a preluat soarta meciului în proprile mâini și a înscris un coș decisiv. Chiar dacă pe tabelă mai era o secundă de disputat, fără timp de odihnă, UConn a încercat egalarea și a avut o situație favorabilă de a înscrie și a trimite meciul în a doua repriză de prelungire, însă Kia Nurse a ratat și totul s-a încheiat pentru UConn. "Este unul dintre acele meciuri din care ai de învățat. Mă consider o persoană inteligentă și nu cred că am nevoie de aceeași lecție de două ori consecutiv pentru a trage învâțături" a afirmat ironic Geno Auriemma la conferința de presă de după partidă, spre amuzamentul celor prezenți. Rezumatul partidei poate fi urmărit în video-ul de mai jos.


Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!