Stiri Juniori U17 Masculin

VIDEO. Spectacol juvenil

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
09.04.2013

La sfârșitul săptămânii trecute, seria a VI-a din cadrul juniorilor de U16 masculin a disputat la Tg-Jiu ultima etapa cu numărul 6. Echipele participante au fost CSȘ Tg-Jiu, CSȘ Pajura BucureștiCȘS Bega Timișoara și desigur, LPS CSU Pitești.

Meciul inaugural al turneului a avut loc între gazde si formația sosită din Capitală. Elevii gorjenii nu au întâmpinat nicio problemă în a trece peste oponenți, astfel că aceștia și-au surclasat adversarii cu scorul de 90 la 50.

Vorbind despre această confruntare la nivel juvenil, ne-am putea gândi la un meci cu fir întins, în care echipa câștigătoare a fost net superioară adversarilor, iar majoritatea coșurilor înscrise au fost finalizate pe contraatac prin multiple combinații simple de pase în doi sau pase în trei. De data aceasta, însă punctele pe tabela au venit în urma unor execuții spectaculoase pe care vi le prezentăm în cele ce urmează:

 

 

Autorul este Camil Berculescu, jucător al CSȘ Tg-Jiu, în vârsta de 15 ani, practicant al acestui sport încă de la vârsta de 7. Component al lotului național, juniorul are la activ împreună cu echipa sa două titluri naționale la categoriile U13, respectiv U14, în prezent evoluând la U16. În ceea ce privesc execuțiile sale, acesta spune că ingredientul principal în realizarea lor sunt calitățiile sale fizice.

Nu m-am concentrat niciodată pe dunk-uri, dar calitățile mele fizice mi-au permis. Ambiția m-a adus până aici. Cand reușești să înscrii puncte pe contraatac , te simți folositor, toți se simt folositori pentru că asta face parte din jocul colectiv, dar când plutești și vezi că poți da dunk-uri, iar oamenii din jurul tău au reacții pozitive, dorința de a juca baschet crește.

În încheiere, am putea adăuga că aceste calitățile fizice ale sale sunt dublate de charisma sa și entuazismul din meci, toate acestea facând deliciul publicului. Totodată, lejeritatea și plăcerea în joc  îl recomandă pe acest junior ca un jucător de perspectivă, a cărui evoluție este cu siguranță de urmărit.

Foto: arhivă personală

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    mai interesant
    Mi s-ar fi parut mai interesanta o scurta analiza a turneului si cateva consideratii asupra jucatorilor care s-au remarcat.
    Dunk-ul, un procedeu foarte spectaculos de altfel,are o importanta mult mai scazuta in baschetul juvenil decat un stop shoot executat cu o precizie buna si eventual cu adversar in fata

    cu 11 ani în urmă (09.04.2013) Raspunde
  • NinksS :

    .
    Intr-adevar, dar la U16("U15") sa vezi asa ceva .. Mai rar ;)

    cu 11 ani în urmă (10.04.2013) Raspunde
  • NinksS :

    U15
    Si inafara de dunk, baietasu' asta mai stie si altceva http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/u15/statistici-jucatori/

    cu 11 ani în urmă (10.04.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    NiksS
    Sunt convins ca Berculescu este un junior foarte talentat si de mare perspectiva si astept cu interes evolutiile sale la competitiile europene- poate prinde Lotul U16 chiar de anul acesta. Nu am avut ocazia sa urmaresc pe viu echipa din Tg. Jiu dar din ce citesc in ultimii ani si mai ales urmarind competitiile nationale U14, U15,U16 constat ca polul baschetului juvenil OLTEAN se muta de la Pitesti la Tg. Jiu. Mult succes la TF U15 !!!

    cu 11 ani în urmă (11.04.2013) Raspunde
  • NinksS :

    "ninkss" !! :))
    Sa speram ca vor avea rezultate din ce in ce mai bune si ca vor descoperi jocul colectiv .. Toti. Eu personal imi doresc ca Targu-Jiu* sa aibe generatii din ce in ce mai bune .., dar din nefericire ..

    cu 11 ani în urmă (11.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!