Stiri

VIDEO. „Swaggy P” îi aduce victoria lui Kobe Bryant

Eduard Popa

Eduard Popa
14.12.2014

Cele mai bune echipe ale vestului din acest mileniu s-au întâlnit aseară la AT&T Center, cele două vedete ale francizelor: Tim Duncan și Kobe Bryant, fiind amândoi pe teren.

Meciul a fost, ca de obicei, unul foarte competitiv, în ciuda faptului că cele două francize se află la poziții diferite ale clasamentului. Pe tot parcursul partidei, scorul a fost echilibrat, cu un ușor avantaj pentru Lakers. După ce Bryant a reușit să înscrie un coș de 3 pct ce a dus avantajul echipei sale la 101-92, cu 1:58 rămas de jucat. Însă campionii au reușit un parțial de 9-0 pentru a duce meciul în prelungiri. Meci pe care l-ar fi putut câștiga, dacă Ginobili nu rata, la scorul de 101-100, una dintre cele două libere pe care le-a obținut.

În prelungiri, cel care avea să iasă la rampă a fost Nick Young. Cel poreclit ”Swaggy P”, alături de Jeremy Lin, fuseseră țintele lui Bryant în cadrul antrenamentelor pentru modul în care se pregătesc. Însă cei doi au răspuns foarte bine cuvintelor coechipierului lor mult mai galonat: Lin a reușit 14 pct și 8 pase decisive iar Nick Young a înscris 29 de pct, inclusiv ultimele 3 pct ale meciului, cu 7,4 secunde rămase din meci, peste o defensivă excelentă a lui Manu Ginobili.

La sfârșitul partidei, Young și-a reafirmat dorința de victorie și admirația pentru Bryant:

„Sunt foarte fericit că (n.r. ultima aruncare) a ajuns în mâinile mele. Am vrut atât de mult să arunc și să înscriu, mai ales că sunt pe parchet cu Kobe și joc pentru Lakers; nimic nu poate întrece astfel de momente”.

Kobe Bryant a început meciul la 31 de puncte în spatele lui Michael Jordan în lista celor mai buni marcatori din istoria NBA. În urma meciului din San Antonio, Kobe nu a reușit încă să își depășească idolul, reușind numai 22 de pct. Însă ”Black Mamba” le-a alăturat acestor puncte 9 pase decisive, 5 recuperări și 4 intercepții.

Într-un meci fără MVP-ul finalei de anul trecut, Kawhi Leonard și cu Tony Parker limitat la doar 18 min din pricina unei accidentări, Tim Duncan s-a văzut și el nevoit să contribuie pentru binele echipei. În ciuda celor 38 de ani, Duncan a reușit un double double cu 18 pct și 17 recuperări, 2 capace și 2 pase decisive, demonstrând încă o dată că este unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Acest fapt e confirmat și de faptul că, în urma meciului de aseară, a reușit să treacă de Jerry West pentru locul 18 în lista celor mai buni jucători din istorie. Duncan are 25.197 de puncte înscrise în carieră.

În ciuda înfrângerii, campioana en-titre San Antonio Spurs rămâne una dintre favorite în foarte competitiva Conferință de Vest, unde în acest moment au un record 16 victorii din 23 de partide. Lakers continuă sezonul dificil, obținând doar cea de-a șasea victorie în 23 de meciuri.

*Foto: pbs.twimg.com

*Video: YouTube atchnba201415

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate