Stiri

VIDEO Victorie uluitoare pentru Slovenia

Eduard Popa

Eduard Popa
15.09.2017

slovenia spania eurobasket 2017

Spania începea ca mare favorită în compania Sloveniei în prima semifinală de la EuroBasket 2017. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, La Furia Roja a pierdut categoric meciul cu ex-iugoslavii, scor 92-72.

Primul sfert a început sub spectrul echilibrului. Faza primelor 10 minute este clar 4 point play-ul reușit de Goran Dragic pe finalul sfertului, care a dus scorul la 25-19 pentru sloveni. Al doilea sfert a aparținut spaniolilor care au revenit pe tabelă cu Willy Hernangomez în prim plan iar la pauză intrau cu un dezavantaj de patru puncte, scor 49-45.

A doua repriză a fost însă a Sloveniei. Cu un Luka Doncic care la doar 19 ani neîmpliniți a făcut totul, cu un Goran Dragic extrem de activ și cu Anthony Randolph pe post de lunetist, slovenii au mers la un avantaj de 16 puncte după 30 de minute, scor 73-57. Mai mult, ei au reușit să își mărească avantajul în ultimul sfert și au administrat o înfrângere usturătoare pentru spanioli, scor 92-72.

Pentru Slovenia Luka Doncic a fost fabulos. A adunat 11 puncte, 12 recuperări și 8 pase decisive. Goran Dragic a strâns și el 15 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive în timp ce Anthony Randolph a adunat tot 15 puncte, cu 3/3 de la trei puncte. Prepelic a adunat 13 puncte, cu 3/4 de la trei puncte iar Gaspar Vidmar a avut 12 puncte și 5 recuperări. De partea cealaltă Pau Gasol a adunat 16 pct și 6 recuperări, Ricky Rubio a înscris 13 puncte iar Marc Gasol a adunat un double-double, cu 12 pct, 10 recuperări și 4 pase decisive.

Cele două echipe își vor afla adversarele după meciul de vineri din cealaltă semifinală, dintre Serbia și Rusia. 

Rezumatul video aici: 

foto: fiba.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Doncic
    Are o inteligență in joc cum la puțin jucători din Europa am văzut. Felicitări pentru victorie

    cu 6 ani în urmă (15.09.2017) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    comunicarea cu banca tehnica
    in toate turneele finale din ultimii ani banca tehnica a Spaniei a parut incapabila sa gestioneze relatiile dintre jucatori. Daca Serbia va castiga cu Rusia va macina Slovenia in spatiul de 3 secunde si ii va crea mari probleme in ciudat jocului foarte urat

    cu 6 ani în urmă (15.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!