Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vaidas Kariniauskas a evoluat pentru ultima oară în echipamentul lui CSM CSU Oradea

Andrei Ilie

Andrei Ilie
14.11.2018

vaidas kariniauskas ultimul meci oradea

Partida din FIBA Europe Cup dintre CSM CSU Oradea și ZZ Leiden a reprezentat ultima partidă a lui Vaidas Kariniauskas pentru formația bihoreană.

Conducătorul de joc lituanian, Vaidas Kariniauskas, și-a luat rămas bun în fața propriilor suporteri în această seară, în partida din cadrul grupei A a FIBA Europe Cup împotriva olandezilor de la ZZ Leiden. Jucătorul crescut de Zalgiris a venit de pe bancă și a bifat 16:58 minute de joc, timp în care a strâns 5 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive dar și 3 posesii pierdute pentru un total de 7 la eficiență.

Vaidas Kariniauskas va reveni în țara natală chiar din această noapte după ce a semnat un contract cu BC Lietkabelis Panevezys, formație unde a mai evoluat în sezonul 2013-2014.

La finele partidei dintre CSM CSU Oradea și ZZ Leiden, Vaidas Kariniauskas a primit un tort din partea suporterilor orădeni cu prilejul zilei sale de naștere. Acesta va împlini 25 de ani pe 16 noiembrie. Vaidas Kariniauskas nu a fost singurul jucător sărbătorit întrucât și Laszlo Lazar, pivotul formației orădene, va împlini 31 de ani pe 19 noiembrie. (vezi galerie foto)

Vaidas Kariniauskas a ajuns în Liga Națională de Baschet Masculin în iarna anului 2017 după ce a ajuns la un acord cu formația U-BT Cluj Napoca, formație alături de care a devenit campion în sezonul 2016/2017. A evoluat în 28 de partide în LNBM alături de echipa clujeană, cu medii de 5.9 puncte, 3.3 pase decisive și 1.5 recuperări în 18.4 minute pe partidă.

După perioada petrecută la Cluj Napoca, Vaidas a ajuns la rivala clujenilor, CSM CSU Oradea, formație alături de care avea să devină campion în sezonul 2017/2018. În sezonul recent amintit, Vaidas Kariniauskas a evoluat în 29 de partide în LNBM alături de formația bihoreană, unde a înregistrat medii de 12.4 puncte, 3.6 pase decisive și 2.7 recuperări în 26.9 minute pe partidă.

În această ediție de campionat, lituanianul a avut medii de 8,7 puncte, 1,2 recuperări, 2,8 pase decisive în 6 meciuri. În cele cinci partide jucate în grupele FIBA Europe Cup, Vaidas a strâns medii de 6 puncte,  pase decisive și 3,8 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!