Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vaidas Kariniauskas revine la BC Lietkabelis Panevėžys, unde a mai evoluat în sezonul 2013-2014

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.11.2018

BC Lietkabelis Panevėžys a anunțat transferul lui Vaidas Kariniauskas la mai puțin de o zi după ce CSM CSU Oradea anunța despărțirea de jucătorul lituanian. Fundașul care împlinește vineri 25 de ani va mai disputa astăzi un meci în fața suporterilor orădeni. Conform site-ului celor de la Lietkabelis, Kariniauskas va debuta duminică la noua sa echipă.

Fundașul a mai jucat pentru BC Lietkabelis Panevėžys în sezonul 2013-2014, când a fost împrumutat de cei de la Zalgiris pentru a prinde mai multe minute. În 11 meciuri de campionat cu Lietkabelis, jucătorul de 20 de ani la acea vreme, a avut medii de 8,4 puncte, 4,1 recuperări și 4,1 pase decisive în 26.5 minute/meci. Vaidas Kariniauskas a oferit și o scurtă declarație pentru site-ul noii sale echipe.

„Am avut o șansă bună să mă întorc în Lituania. Aici vrei întotdeauna să rămâi cât mai mult posibil, dar nu se întâmplă tot timpul. Familia mea va crește și am vrut să se simtă mai bine. Lietkabelis este o organizație mare, nu poate contesta nimeni, așa că abia aștept să fac parte din ea”, a spus Kariniauskas pentru kklietkabelis.lt.

Acesta trece de la formația care ocupă locul 4 în campionatul românesc, la cea de pe locul 4 din campionatul Lituaniei. Liektabelis are un bilanț de 6 victorii și 3 înfrângeri până acum. Formația lituaniană evoluează și în Basketball Champions League, unde ocupă locul 6 în grupa C, cu 2 victorii și 4 înfrângeri.

După ce a avut o contribuție importantă la câștigarea celui de-al doilea titlu al orădenilor, Kariniauskas nu a mai avut cifre la fel de bune în acest sezon, cu 8,7 puncte/meci în cele 6 partide din LNBM de până acum, față de 12,4 puncte cât a fost media sa la CSM CSU Oradea din sezonul trecut, când s-a alăturat echipei în ianuarie.

Ultimul meci al lui Vaidas Kariniauskas în echipamentul celor de la CSM CSU Oradea se dispută astăzi la Arena Antonio Alexe. „Leii-Roșii” întâlnesc de la ora 19:00 ZZ Leiden în FIBA Europe Cup. Joi lituanianul se va alătura noii sale echipe, pentru care va redebuta duminică, într-un meci pe teren propriu cu Pasvalys "Pieno Žvaigždės".

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    adio arme (secrete)!
    Kariniauskas a jucat bine la noi atata vreme cat s-a simtit bine. E un jucator expresiv caruia i se citeste pe fata starea sufleteasca, iar plecarea lui acum in aceste conditii e fireasca. Contributia lui la victoria noastra in Campionat a fost decisiva, si-a pus tot sufletul pentru asta. Banuim ca la anul pe vremea asta il vedem in lotul lui Zalgiris, are tot ce-i trebuie pentru ca sa ajunga acolo. Sa mai vedem azi un meci al lui care sa-l recomande cat mai bine in Lituania!

    cu 5 ani în urmă (14.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!