Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vaidotas Peciukas din nou în formă de top

Noémi Csiki

Noémi Csiki
20.01.2014

După ce, în sezonul trecut Vaidotas Peciukas a fost unul dintre principalii protagoniști ai parcursului foarte bun al lui BC Mureș în playoff, în prima jumătate a sezonului curent, performața sa a scăzut puțin în intensitate.

În primul meci din returul campionatului însă, lituanianul a reușit o evoluție foarte bună, fiind cel mai eficient jucător în teren.

În partida cu SCM U Craiova, Peciukas a reușit 22 de puncte, 5 recuperări (una ofensivă), trei pase decisive, un capac și o intercepție. El a fost integralist la aruncările de două puncte (4 din 4), a reușit 50% din aruncările de trei (3 din 6) și 83% (5 din 6) de la linia de libere. Chiar și cu cele 4 posesii pierdute, a acumulat 24 de puncte de eficiență.

Peciukas a revenit la începutul acestui an calendaristic după o scurtă pauză datorată unei fracturi la mână. De asemenea, îl are ca și coechipier pe compatriotul lui Gediminas Navickas, care a fost conducătorul de joc titular la acest meci, în absența lui Martinic, și al doilea cel mai eficient jucător al echipei. Aceste aspecta ar putea contribui la îmbunătățirea evoluției lituanianului.

BC Mureș a câștigat partida cu SCM U Craiova cu scorul 88-75. Duminică, mureșenii au jucat încă un meci, mai ușor, împotriva Farului Constanța, la care Peciukas nu a fost înscris pe foaia de joc, fiind menajat, alături de Martinic.

Foto: Zsigmond Báthori

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!