Stiri

Varese și Fraport Skyliners vor disputa finala FIBA Europe Cup

Paul Olar

Paul Olar
30.04.2016

Varese și Fraport Skyliners sunt echipele ce se vor lupta pentru prima ediție a trofeului FIBA EuroCup. Turneul final are loc în Franța, la Chalon-sur-Saone, și a mai opus formațiile Enisey Krasnoyarsk, respectiv gazdele de la Elan Chalon.

În prima semifinală, Varese a trecut de Elan Chalon cu 91-82. Diferența s-a făcut în partea secundă, când italienii au inaugurat repriza cu un parțial de 11-0. O contribuție semnificativă a avut Rihards Kuksiks (foto), fostul baschetbalist al Piteștiului. Francezii au redus din ecart în sfertul decisiv, însă un run de 8-0 a trimis-o pe Varese în finală.
Brandon Davies a totalizat 17 puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri. Tot 17 puncte a reușit și Rihards Kuksiks, în timp ce Maalik Wayns și Luca Campani au pus pe tabelă câte 16 puncte fiecare.

De partea cealaltă, Jeremy Hazell a reușit 19 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Devin Brooker a încheiat disputa cu un double-double, alcătuit din 16 puncte, 13 recuperări și 2 pase decisive.

În al doilea joc, Fraport Skyliners a răpus pe Enisey Krasnoyarsk,  scor 59-56. Încleștarea a fost decisă în actul patru, când rușii au întâmpinat dificultăți la finalizare. În aproximativ cinci minute, gruparea ex-sovietică a totalizat doar un coș și a terminat sfertul cu 11 puncte marcate. De partea cealaltă, Skyliners au pus umărul la un parțial de 9-0.

Johannes Voigtmann a strâns 16 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă. Jordan Theodore și-a ajutat colegii cu 12 puncte, 7 assist-uri și 4 recuperări.

În replică, David Kennedy a ieșit în evidență printr-un double-double, alcătuit din 12 puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive. Pavel Sergeev a pus pe tabelă 13 puncte.

Finala are loc duminică, cu începere de la ora 18:30.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Pacat
    Asta e ala pe care l-au dat afara dupa ce au pierdut la Oradea, cand i-a intrat una de 3 cred si delira lumea pe aici ca asta e jucator de Euroliga? Pai cu 10.5 puncte pe meci la o echipa de mijlocul clasamentului in prima liga din Italia eu zic ca da. Management tipic romanesc.

    cu 7 ani în urmă (30.04.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Andrew :

    Kuksiks
    Da. Nu e vorba de management, domnule. Kuksiks nu a vrut sa mai joace, asta e sigur. Pierdea efectiv mingea din mana. Dar... e un jucator foarte bun. Bravo lui!

    cu 7 ani în urmă (30.04.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    tipic romanesc
    Acest jucator era genul de jucator serios, dornic doar sa isi faca treaba, nimic mai mult. Si asta a deranjat, el nu era cu fanii, nu era cu glumitul, cu ha ha hai sa fim prieteni falsi. Omul vroia doar sa joace. In Romania oamenii seriosi nu sunt apreciati daca nu sunt si putin glumeti, prietenosi

    cu 7 ani în urmă (01.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!