Stiri

Veranda 3x3 League by Fitbit, prima liga de baschet 3x3 din Europa, a inceput la Bucuresti

Mihai Iordan

Mihai Iordan
13.05.2017

Veranda Mall și Sport Arena Streetball au dat saptamana aceasta startul primei ligi de baschet 3x3 din Europa, Veranda 3x3 League powered by Fitbit.

Centrul comercial din zona Obor este principalul partener și gazda competiției, ce se dispută în perioada 10 mai - 22 iunie 2017, pe terenul amenajat în aer liber, pe esplanada din fața mallului.

Veranda 3x3 League se adresează iubitorilor de baschet, aproape 60 de echipe fiind înscrise la mai multe categorii de vârstă, precum: Sub 23 (masculin), Open Masculin, Open Feminin, Mini 3x3 Masculin și Feminin (copii cu vârsta până în 12 ani), Baby 3x3 Masculin și Feminin (copii cu vârsta până în 10 ani).

Suntem onorați să fim gazda și partenerul acestui eveniment sportiv, care are o anvergură internațională, contribuind la dezvoltarea acestei discipline sportive în România. Liga de baschet  a fost primită cu multă deschidere din partea publicului, iar în următoarele săptămâni vom avea alături de noi echipe de baschet din mai multe colțuri ale țării. Odată cu Veranda 3x3 League, dăm startul unui proiect mai amplu, prin care ne propunem să susținem sportul și mișcarea. Astfel, bucureștenii vor avea posibilitatea de a se bucura de terenul de baschet amenajat în aer liber, până la finalul lunii septembrie a acestui an.”, declară Andrei Pogonaru, dezvoltatorul Veranda Mall.

Primele meciuri s-au jucat în seara zilei de 10 mai 2017, odată cu deschiderea oficială a evenimentului, iar competiția va continua săptămâna aceasta în zilele de joi și vineri. Ulterior, etapele vor fi disputate în zilele de marți, miercuri și joi ale fiecărei săptămâni, începând cu ora 18:00, programul oficial fiind afișat pe pagina oficială de Facebook a competiției, facebook.com/3x3League și pe site-ul www.3x3league.ro.

La deschidere au participat Andrei Pogonaru, dezvoltator Veranda Mall, Dan Cristian Popescu, viceprimar Sectorul 2, Pierre Duwat, reprezentant FIBA 3x3, Stefan Sandulache, director executiv, Directia pentru Sport si Tineret Bucuresti, Virgil Stanescu, presedinte Steaua CSM EximBank si Radu Petre, managerul competitiei din partea Sport Arena Streetball. 

În cadrul fiecărei etape, pe lângă meciurile de baschet, vor avea loc și momente interactive cu spectatorii, care vor fi invitați să-și susțină echipele favorite și să participe la concursuri antrenante, unde vor putea fi premiați.

Conceptul 3x3 League susține dezvoltarea baschetului 3x3, o disciplină care are mari șanse să fie inclusă în programul ediției Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice. Așteptăm cu nerăbdare decizia pe care Comitetul Internațional Olimpic o va lua în vara acestui an, mai ales că noi susținem acest demers al Federației Internaționale de Baschet încă din anul 2013.”, a declarat Radu Petre, managing partner, Sport Arena Streetball.

În acest moment mai exista doar alte două ligi de baschet 3x3 în lume, această disciplină aflată în plină dezvoltare fiind organizată sub această formă doar în Japonia și în Statele Unite. BIG 3 însă, o ligă care va reuni foști jucători din NBA, campionatul profesionist nord-american, va avea startul abia în luna iulie.  

Evenimentul Veranda 3x3 League este realizat cu sprijinul partenerilor Sport Arena Streetball, Fitbit, Carrefour Veranda, Sushi Terra, Tati, FIBA.

Baschet pe tot parcursul sezonului cald, la Veranda Mall

Odată cu deschiderea ligii de baschet 3x3, Veranda Mall lansează un proiect amplu, dedicat tuturor pasionaților de sport. Astfel, centrul comercial va pune la dispoziția bucureștenilor o modalitate de distracție unică prin intermediul terenului de baschet ce va rămâne amplasat pe esplanada centrului comercial până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an.

În perioada sezonului cald terenul va putea fi folosite în sistem Open Courts de către iubitorii baschetului. Mai mult decât atât vor fi găzduite meciuri de copii, antrenamente sau alte activități baschetbalistice. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate