Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Verdict crunt pentru Ioana Ghizilă după accidentarea din partida cu FCC ICIM Arad din cupă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.03.2019

Verdict crunt pentru Ioana Ghizilă după accidentarea din partida cu FCC ICIM Arad din cupă

Ioana Ghizilă nu va mai jucat în acest sezon după accidentarea de la genunchi din returul sfertului de finală din Cupa României, de la începutul acestei luni. Tânăra jucătoare a fost diagnosticată cu ruptură de ligamente încrucișate. Campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe rămâne fără cea mai imporantă jucătoare U23 din lot pentru faza decisivă a sezonului.

Fundașul de 22 de ani s-a accidentat în meciul retur din sferturile de finală ale Cupei României, la Arad, în 6 martie. Totul s-a petrecut în minutul 12, când Ioana Ghizilă a reușit o depășire și s-a dus pe lay-up, iar Destiny Williams a blocat-o. Tânăra jucătoare a campioanei a căzut rău pe piciorul stâng și a fost dusă la spital.

Din păcate, acea accidentare i-a încheiat sezonul Ioanei Ghizilă. Aceasta a fost diagnosticată cu ruptură de ligamente încrucișate. Anunțul a fost făcut de pagina de facebook a echipei naționale. Fundașul originar din Ploiești a mai avut de-a lungul carierei 2 operații la genunchi.

Ioana Ghizilă are cele mai bune cifre din carieră în această ediție a Ligii Naționale. Principala jucătoare U23 a campioanei a jucat în 18 partide din campionat și are medii de 13,6 puncte, 3,8 recuperări, 4,1 pase decisive, 2,4 mingi pierdute și 1,6 intercepții în 31:29 minute, cu 13,7 eficiență. Fundașul are cea mai mare medie de minute în campionat din lotul deținătoarei titlului.

După ce a pierdut-o pe tânăra internațională pentru finalul acestui sezon, Zoran Mikes are două opțiuni pentru regula U23. Renata Kovacs și Nora Demeter sunt jucătoarele sub 23 de ani care vor trebui să suplinească absența Ioanei Ghizilă. Ambele au jucat peste 10 minute pe meci în 17 partide din această ediție de campionat. Demeter, jucătoare de 21 de ani care evoluează sub panou, are medii de 3,8 puncte și 3,1 recuperări. Kovacs, fundaș de 19 ani, are 2,8 puncte pe partidă. În lot mai sunt alte două tinere, Edit Janko și Adrienn Ioachim, care au intrat în 5 și 3 meciuri, cu o medie sub două minute.  

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ...
    Felicitari D Williams! Sigur te asteapta un contract cu S.M.

    cu 4 ani în urmă (19.03.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Aradul si Satu Mare sint cele doua echipe foarte dure din campionat.Intereseul lor este oprirea adversarelor indiferent de metode,iar arbitrii nu sanctioneaza de multe ori aceste duritati la intimidare si accidentare...fluiera niste atingeri superficiale,si atacul direct la corp,lasa neobservate...mai ales in meciurile celor de la SEPSI !

    cu 4 ani în urmă (24.03.2019) Raspunde
  • Lalakklala :

    .
    @luca1968
    Inteleg Domnul Luca ca nu mai
    sunteti in plaiul tineretii dumneavoastra si ca nu mai puteti juca acest sport minunat dar totusi as dorii sa va pastrati cuvintele . Duceti va dumneavoastra sa jucati baschet si apoi sa FELICITATI o jucatoare pentru raul pe care i l a facut altei jucatoare.Inteleg ca echipa pe care o sustineti este foarte slaba si ca nu poate castiga un campionat european de foarte multi ani dar trebuie sa intelegeti ca nu toti sunt la fel de buni ca sepsi ! O seara buna!😘

    cu 3 ani în urmă (22.03.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!