Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vicecampioana primește vizita ultimei clasate

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.01.2017

BC Mureș Târgu Mureș joacă în etapa a 18-a din Liga Națională de Baschet Masculin, acasă, cu „lanterna roșie” Olimpic Baia Mare. Confruntarea este programată sâmbătă, 28 ianuarie, începând cu ora 17:00. 

În această săptămână, ardelenii și-au încheiat socotelile cu aventura europeană și se pot axa exclusiv pe întrecerile interne, unde, urmează un joc relativ ușor în compania formației care a obținut un singur succes în 16 meciuri jucate. Mureșenii sunt pe locul 7 în clasament, având la activ 8 victorii și 7 înfrângeri cu un total de 23 de puncte acumulate, în timp ce Baia Mare, cu 15 eșecuri are 17 puncte. 

Runda precedentă din campionat, BC Mureș a pierdut fără drept de apel în fieful celor de la BC SCM Timișoara, 72-91, fiind întreruptă o serie de 4 victorii la rând. De asemenea, „tigri” au jucat miercuri ultimul meci pe plan european în sezonul 2016-2017, acasă, cu suedezii de la Sodertalje Kings, pe care i-au învins cu 84-77, așadar moralul acestora fiind unul bun. De cealaltă parte, prima și ultima victorie a băimărenilor datează din 22 octombrie 2016, 78-75 cu Dinamo București, având astfel în prezent o serie neagră de 11 înfrângeri consecutive. 

BC Mureș și Olimpic Baia Mare s-au întâlnit o singură dată, în turul actualei ediții de campionat, atunci când vicecampionii en-titre s-au impus lejer la Baia Mare cu 88-63. 

Pentru BC Mureș acest duel cu Baia Mare este o oportunitate foarte bună de a bifa o nouă victorie importantă în economia luptei pentru play-off, iar totodată un moment bun în care antrenorul Barnabas Szaszgaspar poate folosi întreg lotul pe care îl are la dispoziție. 

Disputa dintre cele două formații va fi arbitrată de Alexandru Anica, Dragoș Barbu, respectiv Andrei Bădilă, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Radu Bucerzan. 

*Foto: Toth Csaba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!