Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie chinuită pentru CSU Alba Iulia la Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.12.2017

CSU Alba Iulia s-a impus greu pe terenul ultimei clasate, UPM BC Sirius Târgu Mureș. A fost 65-69, pe sferturi: 17-8, 13-17, 13-28 și 22-16. Gazdele au condus la 12 puncte în prima parte a meciului, dar CSU a preluat conducerea după un run de 17 puncte și a avut un avans maxim de 18. Mureșencele s-au apropiat pe final, deși au jucat cu doar trei straniere.

Ionel Brustur a început partida cu Meszaros, Mitov, Radu, Robinson și Radovic. Manuel Rodriguez le-a trimis în 5-ul de start pe Fodor, Fleșer, Fleming, Radovic și Morrissette. Radovic a marcat primele două puncte ale partidei, iar Meszaros a egalat. Robinson și-a dus de două ori echipa în avantaj de două puncte și au urmat peste trei minute fără coș de ambele părți. Robinson a dus scorul la 9-4 după un 3 points-play. Radovic a întrerupt perioada fără coș a oaspetelor, dar Gal și Beldian au răspuns cu două triple și au dus scorul la 15-6. Acesta avea să fie ecartul la prima pauză când scorul a fost 17-8.

Gazdele au punctat din nou de după semicerc, prin Beldian, iar ecartul creștea la 12 lungimi. În primele trei minute din sfertul secund gazdele au condus în mai multe rânduri cu 12 puncte și oaspetele se apropiau la 10. Ecartul a scăzut la 5 lungimi după reușita de la distanță a lui Fodor, 28-23 în minutul 18. La jumătatea partidei scorul a fost 30-25, cu gazdele având 2 triple în plus, în timp ce formația din Alba Iulia domina la recuperare, cu 28-17.

January și Robinson au marcat primele puncte după revenirea de la vestiare, iar oaspetele au preluat conducerea după un run de 13 puncte. Scorul devenea 32-40 în minutul 14. CSU a ajuns la un avans de 12 puncte la jumătatea sfertului, iar gazdele s-au apropiat la 7 puncte. La ultima pauză scorul a fost 43-53. Elevele lui Manuel Rodriguez au înscris 12 coșuri de două puncte în sfertul trei, dublu față de gazde. Mureșencele nu au mai avut reușite de la distanță  în această parte a meciului.

Sirius a avut aproape 4 minute și jumătate fără coș în debutul sfertului patru, timp în care formația din Alba Iulia a înscris opt puncte și s-a distanțat la 43-61. Au urmat patru minute și jumătate fără reușite ale oaspetelor, iar mureșencele au reușit un run de 14 puncte și s-au apropiat la 57-61. January și Fodor au dus ecartul la 8 lungimi, iar Robinson și Radovic și-au apropiat echipa la 64-65 după un coș cu fault și o triplă, cu mai puțin de un minut până la final. Time-out CSU și Fleming ducea diferența la patru puncte cu jumătate de minut până la final. Mitov a înscris din apropierea inelului și gazdele faultau rapid. Morrissette a transformat ambele libere și a dus scorul la 65-69. Robinson a mai încercat o aruncare de la distanță, dar nu a găsit ținta și meciul s-a încheiat cu scorul de 65-69. CSU Alba Iulia a obținut a 6-a victorie stagională, în timp ce Sirius a pierdut a 9-a partidă în campionat.

Oaspetele au făcut diferența cu cele 42 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 30, dar și cu cele 54 de recuperări, în timp ce mureșencele au avut 35. 14 puncte au marcat elevele lui Manuel Rodriguez după recuperări ofensive și 16 după greșelile adverse.

Angel Robinson a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte la care a adăugat 7 recuperări și 4 pase decisive. Pentru Sirius s-au mai remarcat Meszaros cu 15 puncte și 4 recuperări, respectiv Radovic cu 11 puncte.

Marta Fodor a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 17 puncte la care a adăugat 4 recuperări. Radovic și Fleming au înscris câte 15 puncte, fiind în double-double cu 13, respectiv 10 recuperări. Le-a urmat Morrissette cu 12 puncte.

Pentru CSU Alba Iulia urmează un meci acasă cu Olimpia Brașov, iar Sirius Târgu Mureș va începe anul tot cu un joc pe propriul teren cu CSM Satu Mare. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!