Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie chinuită pentru U-BT Cluj în fața Iașiului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.02.2018

U-BT Cluj-Napoca a avut parte de un meci mult mai dificil decât se aștepta în fața celor de la Politehnica Iași, reușind să-i învingă la doar 4 puncte diferență, scor final 76-72. Meciul a contat pentru etapa cu numărul 17 din LNBM, jucându-se pe teren neutru, la București, cu Iașiul din postura echipei gazdă. 

Acest meci a reprezentat și revenirea pe parchet a mai vechi accidentaților Rolland Torok și Aleksandar Rasic, respectiv debutul pe banca moldovenilor a cuplului Branko Jorovic - Marcel Țenter, fost jucător, respectiv antrenor în trecut a clujenilor. Astfel, pentru U-BT a fost primul meci de la startul noului sezon în care s-a putut baza pe absolut toți oamenii care au înțelegeri contractuale cu echipa de sub Feleac. 

Meciul a avut o tentă echilibrată încă din start, gazdele reușind să dea o replică acidă campioanei en-titre. Primul sfert al jocului s-a încheiat astfel cu un parțial de 26-19 de partea oaspeților. Toată lumea aștepta desprinderea decisivă a elevilor lui Silvășan, însă aceasta întârzia să apară. Sfertul cu numărul 2 s-a încheiat cu parțial de 20-19 în favoarea „armăsarilor” moldoveni, intrându-se la vestiare cu ecart de 6 puncte al ardelenilor, 45-39. Nici după revenirea de la pauza mare nu s-a schimbat mare lucru în evoluția scorului și a meciului, ieșenii reușind să rămână în continuare în apropierea campioanei. Sfertul 3 a fost adjudecat de alb-negri cu 16-14, iar partida a intrat în decisiv cu 8 puncte de partea acestora, scor 61-53. Ultima parte a întâlnirii a fost una extrem de interesantă, oaspeții trăind periculos în fața unui Iași schimbat la față odată cu schimbarea survenită la nivelul băncii tehnice. Politehnica Iași a reușit să revină foarte aproape în spatele clujenilor, iar cu 40 de secunde înainte de final, Amărghioalei cu o reușită de la mare distanță, și-a adus echipa la doar 2 puncte în spatele adversarilor, 72-74. Chiar dacă au fost aproape de a furniza o surpriză de zile mari, câștigând sfertul decisiv cu 19-15, Poli Iași a cedat în final și a pierdut cu 72-76. 

Punctele victoriei clujene au fost marcate de Giordan Watson 14, Lasan Kromah 13, Ousmane Barro 12, Rolland Torok 10, Adomas Drungilas 7, Aleksandar Rasic 6, Miha Lapornik 6, Nandor Kuti 3, Zeljko Sakic 3 și Andrei Calnicenco 2. De cealaltă parte, de la ieșeni au marcat Florin Popa 22, Jalen Jackson 17, Jaleel Dominique Roberts 11, Matei Nuna 10, Sinisa Cvetanovic 5, Costantin Amărghioalei 3, Vladislav Solopa 2 și Andrei Calenic 2. 

În urma acestui succes, U-Banca Transilvania a ajuns la un bilanț de 14 meciuri câștigate și 3 pierdute, fiind în continuare pe prima poziție a clasamentului, în timp ce Poli Iași a bifat al 12-lea eșec stagional din 13 meciuri jucate. Pentru formația ardeleană urmează acum decisivul din FIBA Europe Cup cu Keravnos, meci programat miercuri, 7 ianuarie. 

*Foto: Ana Maria Mătușoiu @totalbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!