Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie clară pentru ACS Sepsi, acasă cu Olimpia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.01.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a reușit scorul etapei a 16-a din Liga Națională după ce a trecut acasă de Olimpia Brașov cu 89-52. Gazdele s-au  impus cu 89-52, pe sferturi: 18-13, 23-16, 20-13 și 28-10.

Campioana venea după ce în etapa trecută a reușit prima sută a campionatului, pe terenul ultimei clasate. Olimpia câștiga pe propriul teren cu formația de pe locul secund, CSM Satu Mare. În turul de la Brașov, alb-verzile s-au impus la 8 puncte.

Zoran Mikes a început partida cu Webb, Kress, Marshall, Godri-Părău și Neagu. Dan Calancea le-a trimis în 5-ul de start al oaspetelor pe Higgins, Irimia, Al Ash Hab, Dumitrache și Pesovic. Dumitrache a deschis scorul și Neagu a egalat de la linia de fault. Marshall și Webb au înscris pe contraatac, iar Pesovic a răspuns cu  o triplă, după care și-a dus formația în avantaj de un punct. Au urmat momente când cele două echipe s-au succedat la conducere. Stoenescu și Marshall au înscris de după semicerc în finalul sfertului, iar la prima pauză scorul era 18-13. Gazdele au avut un run de 9 puncte și s-au desprins la 27-15 în minutul 13. La jumătatea partidei, tabela de la Sepsi Arena arăta 41-29.

Covăsnencele au continuat să se distanțeze și după revenirea de la vestiare. La intrarea în a doua jumătate a sfertului trei scorul era 53-35. Jez, Webb și Marshall au punctat de la distanță, iar ultimul sfert a început de la 61-42. Gazdele au avut un run de 16 puncte în a doua parte a sfertului patru și s-au distanțat la 38 de puncte. Al Ash Hab a înscris ultimele puncte ale partidei de la linia de fault. S-a încheiat 89-52 și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe câștigă a 14-a oară la rând în campionat. Pentru Olimpia Brașov a fost a 6-a înfrângere, cea mai dură din acest sezon.

Covăsnencele au avut 42 de puncte din spațiul de trei secunde, cu 20 mai mult ca adversarele. De asemenea, alb-verzile au reușit 33 de puncte pe contraatac față de 8. 13-4 a fost scorul la puncte înscrise din a doua șansă și 25-16 la cele venite în urma greșelilor adverse. Brașovencele au înscris doar un sfert din aruncările încercate, în timp ce gazdele au avut 45% reușite din acțiune. Și la recuperare a fost o diferență mare, 57-39.

Tyaunna Marshall a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte. Americanca a fost în double-double cu 13 recuperări. Fontaine și Webb au urmat-o cu 13 și 11 puncte. De la oaspete Handford a reușit 17 puncte, urmată de Higgins și Pesovic cu câte 9.

Olimpia Brașov va disputa miercuri restanța cu CSBT Alexandria, iar în penultima etapă din sezonul regulat va juca acasă cu Universitatea Cluj-Napoca. Pentru ACS Sepsi SIC urmează derby-ul de acasă cu formația de pe locul secund, CSM Satu Mare. 

*foto: Sport Pictures

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    SINTETI MINUNATE !! FELICITARI!

    cu 6 ani în urmă (21.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!