Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie clară pentru BC Mureș în fața celor de la SCM U Craiova

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.11.2016

Vicecampionii en-titre a României, BC Mureș Târgu Mureș, s-a impus pe teren propriu în fața celor de la SCM Universitatea Craiova într-o manieră categorică, scor final 82-65. Meciul a contat pentru runda cu numărul 10 din Liga Națională de Baschet Masculin

Primul sfert al confruntării din „Jungla” mureșeană s-a scurs într-o notă echilibrată și în același timp cu multe puncte marcate. Gazdele și-au adjudecat sfertul inaugural cu 26-20. Mureșenii au continuat tot în același ritm, oaspeții încercând să revină în spatele adversarilor. La finalul unui parțial de 20-15 în actul secund, amfitrionii conduși de pa bancă de Barnabas Szaszgaspar au intrat la vestiare cu un ecart de 11 puncte, 46-45. După revenirea de la vestiare, Goran Martinic și compania nu au cedat deloc inițiativa și la capătul unui 19-16 aceștia au intrat în decisiv cu 65-51 pe tabela de marcaj. Având un avantaj semnificativ, ardelenii au fost atenți pe ambele faze de joc în ultimele 10 minute, fără a le permite oltenilor să revină în meci. Echipa din Târgu Mureș s-a impus în ultimul act la 3 puncte diferență, iar implicit s-au impus în meci cu o diferență de 17 puncte, scor final 82-65.

Punctele formației învingătoare au fost marcate de G. Martinic 23, A. Borșa 14, A. Barham 10, S. Santa 10, E. Kalve 9, D. Andrei 8, D. Popescu 5 și L. Lazar 3. De cealalată parte, de la Craiova au punctat J. Abrams 16, Y. Fraseniuc 14, M. Marinovic 11, G. Dino 8, V. Solopa 6, B. Aktas 4, respectiv F. Popa, A. Damian și M. Gavrilă, toți cu câte 2 puncte marcate. 

În urma acestei victorii, BC Mureș a ajuns la un bilanț de 4 victorii și 5 înfrângeri, în timp ce SCM U Craiova are la activ 3 victorii și 6 meciuri pierdute. Mureșenii se vor deplasa în runda următoare la Pitești, în timp ce craiovenii vor da piept tot în deplasare, cu Steaua.  

*Foto: Toth Csaba 

5 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova b1 :

    ce-am facut ma' nene ma'...
    Ei bine, ce era de demonstrat s-a demonstrat.
    Iata ca (si in baschet) bugetele joaca in primul rand. Abia apoi urmeaza daruirea, sansa, arbitrii, antrenorii,galeria, etc. Spui buget mare, spui valoare.
    Atat se poate cu 350000 de euro.
    Pe de alta parte, un buget mai mare la baschet inseamna bani mai putini in alte parti mult mai importante. De aceea revin cu un apel la alesii si in special la aleasa noastra. Dati echipa unui administrator privat. Voi, asa alesi cum sunteti, nu stiti sa faceti un business din baschet.

    cu 7 ani în urmă (27.11.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Si altfel
    Chestia asta cu bugetul e o teorie valabila pana la un punct,intotdeauna alibiul perfect,dar departe de a fi o axioma,si usor de demontat prin contraexemple.
    Asadar:echipa cu cel mai bun rezultat si de departe cel mai spectaculos joc(recunoscut la acea vreme pana si de rivalii din liga)arata asa:Dzambic,Habus,LeVar,Nikola Djurasovic,Travis,Miskovic,Dragusin,Orbeanu,Petrisor.Nici macar o vedeta in lot,buget SUB 350000 de euro!!!Iar Polivalenta gemea de lume,media acelui sezon fiind de 3500 spectatori/meci,medie care nu va fi atinsa in urmatorii multi ani de vreo echipa din liga nationala!
    Dupa buget,de vreo 10 ani,in Euroliga nu trebuia sa se mai joace macar final four-urile,CSKA Moscova fiind declarata castigatoare(buget anual intre 40-55 milioane dolari,intotdeauna DUBLU sau TRIPLU decat echipa cu urmatorul buget ca valoare!!!)Ce s-a intamplat?CSKA a castigat decat anul trecut,cand a dispus de cel mai mic buget al sau,35 milioane dolari:))).
    Mai mult,ca tot am vorbit de Euroliga,evident plecand de la premisa banilor,in cazul de fata a celor mai multi bani din baschet,ia uitati-va cum castiga Crvena Zvezda impotriva unor multinationale cu bugete DUBLE,TRIPLE sau CVADRUPLE!Q.E.D!

    cu 7 ani în urmă (27.11.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    vorbe goale...
    Ce tot discutam atat.
    Cu 350000 de euro nu satisfaci cerintele unor jucatori valorosi, capabili sa se bata la titlu. E clar ca lumina zilei.
    Nu faci decat sa incurajezi pe cei ce vor "sa ne minta" ca ne aduc baschet la Craiova.
    Iar exemplele tale nu te confirma. De exemplu, echipa Craiovei pe care o aduci in discutie, ce performanta a obtinut?
    In fine, renunt la argumente. Pierdere de vreme...

    cu 7 ani în urmă (29.11.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Desigur,vorbe...
    Ceea ce mentionam eu sunt realitati,nu ipoteze ca-n cazul tau!
    Vad ca tot reciti poezia cu bugetul mare,pai a recitat-o Vermesan inaintea ta,vreo 3 ani la rand le-a rontait timisorenilor cate 1 milion de euro/sezon pana sa se dezmeticeasca aia,fara ca macar sa deranjeze podiumul,daramite titlul!Bani au si romulanii,dar asta nu-i si face businessmen-i!

    cu 7 ani în urmă (29.11.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    poesis
    O sa te intristez, probabil, dar nu faci decat sa-mi dai dreptate. Fara sa vrei...
    Bineinteles ca in momentul in care ai buget satisfacator pasul urmator ar fi sa-l cheltuiesti cu inteligenta, cu profesionalism. Dar daca nu-l ai, cu toata inteligenta si cu toata daruirea jucatorilor, nu poti spera la mai mult de o clasare peste asteptari dar in niciun caz sa te bati la podium. Acolo se bat echipe cu bugete duble sau triple si cu conduceri tehnice si administrative mult mai inteligente ca a noastra.
    Altceva. Incearca sa fi mai respectuos. Altfel, intrerupem dialogul.

    cu 7 ani în urmă (02.12.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!