Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie clară pentru BCM U Pitești în duelul cu BC SCM Timișoara

Eduard Popa

Eduard Popa
15.10.2017

bcm u pitesti bc scm timisoara

BCM U Pitești a obținut prima victorie în acest sezon, scor 78-64, în compania celor de la BC SCM Timișoara, în etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Hristu Șapera a ales să înceapă duelul cu Kostoski, Ciotlăuș, Troupe, Nicoară și Agafonov. De partea cealaltă, Tudor Costescu a început cu Tohătan, Komatina, Jeremic, Burgess și Drăgușin.

Primul sfert a fost unul foarte încâlcit, cu multe atacuri irosite de ambele părți. Dunkul pe contraatac al lui Burgess și capacele lui Lazar și Diaz. Coșul de trei puncte al lui Nuutinen a stabilit scorul primului sfert, la 13-13. Al doilea sfert a fost la fel de echilibrat. Komatina trimitea Timișoara la cinci puncte, scor 22-17, dar până la finalul sfertului Piteștiul a revenit în avantaj. Nick Russell l-a păcălit pe Păun, care l-a faultat din spatele semicercului. Americanul a stabilit scorul primei reprize la 33-29.  

Bănățenii au început mai bine sfertul trei și Popa-Calotă aducea Timișoara în avantaj, scor 36-35. Agafonov și Russell au marcat însă opt puncte consecutive pentru gazde. Oaspeții au revenit prin reușitele de trei ale lui Komatina și Mijajlovic. Russell a dus din nou Piteștiul la șase puncte avans (53-47), dar Timișoara a răspuns și a ajuns la un punct. Porter Troupe a înscris ultimele patru puncte ale sfertului și a dus scorul la 57-53.

Russell a continuat spectacolul și în ultimul sfert și a dus scorul la 62-54 cu un and-one. Nicoară i-a furat mingea din dribling lui Jeremic și a obținut un fault tehnic, înscriind ambele libere, iar apoi Kostoski a dus scorul la 10 puncte, 66-56. Scorul a început apoi să ia proporții, piteștenii ducând run-ul la 12-2 (74-58).

 Scorul final a fost 78-64 pentru BCM U Pitești, care reușește astfel să răzbune înfrângerea din prima etapă cu U-BT Cluj-Napoca. De partea cealaltă, timișorenii au evoluat în primul meci în această stagiune a LNBM.

Nick Russell a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 27 de puncte, la care a adăugat 9 recuperări. Andriy Agafonov și Porter Troupe au reușit fiecare câte 16 puncte, pentru BCM U Pitești. De partea cealaltă, Adrian Diaz a înscrs 16 puncte, cu 7 recuperări, Milos Komatina a marcat 12 pct, în timp ce Octavian Popa-Calotă a adunat 11 pct, 4 recuperări și 7 pase decisive, dar și 7 turnovers.

Etapa viitoare BCM U Pitești merge la Galați, să dea piept cu Phoenix, în timp ce BC SCM Timișoara va primi replica celor de la CSU Sibiu.

*foto: facebook BCM U FC Argeș Pitești

8 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    BCM
    O victorie importanta, o victorie care aduce incredere echipei. Russell foarte bun azi, la fel si Troupe si Agafonov. Nuttinen aduce foarte putin pe faza ofensiva. Nicoara destul de bine, astept mai mult de la Lazar. Corpodean nu si revine, chiar daca nu a avut multe minute azi, trebuie sa fie un jucator important in rotatia echipei. Sa speram ca ne intoarcem cu victorie si de la Galati! Hai Pitesti!

    cu 6 ani în urmă (15.10.2017)
    • zapacitu79:

      :)
      Oare cluburile de ce nu anunța când un jucator joaca accidentat ca sa l scutească de critici? Lazar a fost pe teren deși avea entorsa făcută ieri la antrenamente ...

      cu 6 ani în urmă (15.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Daca asa e, bravo lui!

      cu 6 ani în urmă (16.10.2017)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Re
      Nu am stiut ca a jucat cu entorsa, felicitari lui! Apropo Lamont Mack a fost si astazi in tribuna, stie cineva daca exista posibilitatea sa fie cel de-al 6-lea strain al nostru?

      cu 6 ani în urmă (16.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Sapera a avut un scandal cu Mack, de ce l-ar lua acum daca are jucatori pe pozitia lui?

      cu 6 ani în urmă (16.10.2017)
    • tzontzolino:

      Mack
      Poate sta pe la Troupe pana isi gaseste o echipa ceva. Daca la Timisoara a picat testele medicale...si tot a batut drumul pana in Romania...

      cu 6 ani în urmă (16.10.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Felicitari! O aparare perfecta azi. Mi-au placut foarte mult Russell, Agafonov si Troupe. Un plus mare in aparare la Nuutinen, Nicoara si Kostoski. Lazar e imperial la capace. Un meci bun! Bravo, baieti. PS: Urat ce a facut Dragusin la final.

    cu 6 ani în urmă (15.10.2017) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    Felicitari
    O victorie frumoasa,demult n.am mai castigat un meci cu o echipa de acelasi nivel la o diferenta destul de mare.daca am mai aduce un strain..dar probabil ca socotelile sunt facute cu bugetul anul asta.suntem nevoiti sa jucam mult timp cu 2 romani pe teren in acelasi timp.noroc ca nicoara si lazar joaca bine.

    cu 6 ani în urmă (16.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!