Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie cu emoții pentru Olimpia Brașov în duelul cu Phoenix Galați

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.10.2017

Olimpia Brașov

Olimpia Brașov a câștigat cu 62-61 duelul din etapa a 2-a a Ligii Naționale cu Phoenix Galați. Scorul pe sferturi a fost: 20-12, 15-16, 12-9 și 15-24. Gazdele au condus aproape tot meciul, având și 11 puncte în față, dar au risipit întregul avantaj în ultimul sfert când gălățencele au preluat prima dată conducerea. Au fost multe ratări de ambele părți. Brașovencele au reușit să scape fără coș la ultima fază și și-au trecut în cont cele două puncte după un final cu emoții.

Olimpia Brașov a început partida cu Pesovic, Brezoi (U22), Irimia, Handford și Higgins. La gazde nu a intrat deloc lituanianca Kazlauskaite. Eugenio Rodrigues a răspuns cu Dumitrache, Crăciun, King,  Stan (U22) și Dzombeta. Deși în mod normal gazdele joacă în echipament deschis și oaspetele în echipament închis, la această partidă Olimpia Brașov a jucat în albastru și Phoenix în alb.

Startul meciului le-a aparținut gazdelor care au reușit primele 7 puncte (4 Handford și trița lui Pesovic). Crăciun a marcat primele două puncte ale gălățencelor după aproape trei minute în care au avut mai multe ratări de la distanță. Handford a reușit o nouă pătrundere, iar Pesovic a scuturat plasa de la distanță pentru 12-2 în minutul 5. Rodrigues a cerut time-out.  Brașovencele au ieșit la  pressing pe repunere, iar  King a marcat prima triță a formației vizitatoare. Ambele echipe au încercat și apărara în zonă în prima perioadă de joc,  iar Dumitrache a înscris  de după semicerc pentru 14-10. Gazdele au profitat din nou de greșelile adverse și s-au distanțat la zece  lungimi, iar Kilpatrick stabilea scorul primei pauze: 20-12.

Durett a recuperat ofensiv și a dus ecartul la 11 lungimi, 23-12. Kilpatrick a înscris de la distanță și echipa sa a ieșit la pressing pe tot terenul. Brașovencele nu au făcut blocajele defensive și oaspetele au avut și 3 recuperări ofensive la aceeași fază, dar nu au reușit să finalizeze. Scorul s-a strâns la 23-19 după trița lui Dillard și a fost rândul lui Dan Calancea să ceară time-out. Kilpatrick a înscris pentru a doua oară o liberă din două și strângea ecartul la o lungime. Pesovic a mai reușit o triță pe final de atac, iar Phoenix se apropia la 26-24 pe mâna lui Kilpatrick, profitând și de neînțelegerile din tabăra adversă. A fost rândul brașovencelor să profite de greșelile adverse și s-a distanțat la 9 puncte. La pauza mare scorul a fost 35-28. Diferența s-a făcut la precizia aruncărilor de două puncte, cu 11 reușite de gazde și doar 5 ale oaspetelor. 14-7 era scorul la puncte înscrise după mingi pierdute.

Au fost multe ratări la startul reprizei secunde, cu cele două echipe apărându-se în zonă. King a înscris primul punct al sfertului de la linia de fault, dar a ratat a doua aruncare. Pesovic a înscris pe contră primul coș brașovean după revenirea de la vestiare. Phoenix a încercat să se apere cu capcană la mijlocul terenului și a reușit să fure o minge de la Handford, iar gazdele au avut probleme să treacă mingea în terenul advers.  Olimpia s-a dus la opt lungimi când a găsit soluția cu mingi lungi peste zona pressing. Gălățencele au continuat să rateze mult dar să recupereze ofensiv. Handford a pătruns pe centru și  a înscris, stabilind scorul la ultima pauză: 47-37.

Sfertul patru a început cu un run de 8 puncte, iar Calancea a cerut timp de odihnă după pătrunderea lui Kilpatrick. Oaspetele au ieșit la pressing sus, dar Pesovic a marcat primele două puncte ale gazdelor în sfertul patru. Kilpatrick a înscris după un atac rapid. Handford a reușit două pătrunderi în viteză și a dus scorul la 53-47. Time-out Phoenix. King a dus scorul la 53-49, iar gazdele au avut multe ratări, inclusiv două de la linia de fault. Higgins nu a putut marca după recuperare ofensivă. În partea cealaltă King a fost faultată pe aruncarea de la distanță și  a transformat cele trei libere. Dillard a reușit o intercepție și  a fost faultată când a încercat să plece pe contră. Antisportiv și Dillard a transformat ambele libere și a dus pentru  prima dată formația oaspete în avantaj, 53-54 la intrarea în a doua jumătate a sfertului patru.

Kilpatrick a dat un airball la posesia suplimentară. Gălățencele au  revenit la zona pressing. Higgins le-a readus pe gazde în avantaj, 57-54. Handford a ratat două pătrunderi la rând, dar și Crăciun două libere. 24 de secunde Phoenix, iar Pesovic a lăsat-o liberă pe Higgins care a înscris din apropierea inelului. A fost time-out Olimpia și pivotul brașovean a ratat libera suplimentară. Crăciun și Durett au ieșit cu 5 greșeli personale în penultimul minut. Kilpatrick puncta de la linia de fault și ducea scorul la 61-58.

Brașovencele nu au reușit să treacă jumătatea terenului în 8 secunde, gălățencele au ratat, dar Handford le-a mai făcut un cadou oaspetelor. A alunecat, Dzombeta i-a luat mingea și a înscris 2 puncte ușoare pe contră, 61-60. Handford a transformat una din cele două libere de care a beneficiat și Olimpia conducea la două lungimi. King a scos fault pe final de atac cu câteva secunde rămase din joc. A marcat prima liberă, dar a ratat-o pe a doua. Gălățencele au reușit să păstreze posesia, dar au ratat aruncarea. Pesovic a reușit cea mai importantă recuperare a meciului, ținând mingea până la final. Brașovencele s-au impus cu 62-61 la capătul unui meci în care au condus și cu 11 puncte, dar au tremurat în ultimele minute.

Aliyyah Handford a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte. Pentru Olimpia Brașov au mai înscris: Pesovic 15 puncte (3x3, 6 recuperări, 4 pase decisive), Durett 12 puncte (9 recuperări), Higgins 8 puncte (12 recuperări) și Irimia 7 puncte (5 recuperări). Aliyah Kilpatrick a fost cea mai bună marcatoare din tabăra oaspetelor cu 19 puncte (2x3,  la care a adăugat 8 recuperări. A secondat-o King cu 18 puncte (7 recuperări). Pentru Phoenix au mai înscris: Dillard 9 puncte (7 recuperări), Crăciun 6 puncte (11 recuperări), Dumitrache 5 puncte și Dzombeta  4 puncte.

Ambele echipe au avut procentaje slabe la aruncările de afară: 30% și 20%. Gazdele au fost mai bune din interiorul semicercului, reușind șase aruncări în plus. Au fost multe ratări de la linia de fault: 8 ale Olimpiei și 9 în dreptul lui Phoenix. 46-45 a fost scorul la recuperări.

Olimpia Brașov s-a alăturat grupului echipelor cu 4 puncte în timp ce Phoenix Galați are 2 înfrângeri în primele două etape. Pentru brașovence urmează o deplasare la Alexandria, iar gălățencele primesc vizita campioanei ACS Sepsi SIC  în etapa următoare.

Foto: Ionuț Suciu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!