Stiri

Victorie de moral pentru FCC ICIM Arad în al doilea meci din Cehia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.11.2017

FCC ICIM Arad și-a luat revanșa după înfrângerea de ieri cu SBS Ostrava. Returul s-a disputat tot în Cehia, iar arădencele s-au impus cu 90-64, pe sferturi: 18-13, 19-24, 26-14 și 27-13. Galben-albastrele au avut emoții doar în sfertul secund, când cehoaicele au preluat conducerea, dar partea a doua le-a aparținut în totalitate elevelor lui Bogdan Bulj.

La formația de pe Mureș a lipsit Nagy, care este la națională, iar Tavic nu a intrat deloc. Bogdan Bulj a început partida de duminică în formula Mercea, Hadzovic, Ferenczi, Coker și Wingate. La gazde au intrat în primul 5: Miklikova, Raskova, Chambers, Kopecka și Kubickova. În echipa lui Tibor Jany nu a evoluat Thompson, care în partida de sâmbătă a avut o evoluție foarte bună.

Arădencele au  marcat primele cinci puncte ale partidei, iar la prima pauză erau în avantaj, 18-13. Sfertul secund a fost singurul care le-a revenit gazdelor, care au profitat de greșelile adversarelor, iar la pauza mare cele două echipe erau la egalitate, 37-37.

Apărarea arădeană a funcționat foarte bine în repriza a doua, făcându-le pe cehoaice să greșească. Galben-albastrele puteau să se desprindă mai mult, dar au ratat câteva pase pe contraatac. Ecartul a crescut la 12 lungimi la ultima pauză, 63-51. În ultima perioadă de joc au fost momente când s-a jucat precipitat, cu aruncări rapide. FCC ICIM Arad a continuat să intercepteze multe mingi și a reușit să se distanțeze. În ultimul minut ecartul era de 24 de puncte, cât a fost diferența la meciul de ieri. Mercea a înscris ultimul coș al partidei și a stabilit scorul final: 90-64 pentru FCC ICIM Arad.

Acest rezultat le trece pe elevele lui Bogdan Bulj peste SBS Ostrava la rezultatele directe. Este o victorie de moral pentru galben-albastre care veneau după 7 înfrângeri la rând (5 în campionat și 2 în CEWL). Arădencele au avut procentaje mai bune duminică, după ce sâmbătă au ratat foarte mult.

Meciul integral poate fi văzut aici.

FCC ICIM Arad a înscris 31 din cele 68 de aruncări din acțiune (45,6%), în timp ce 25 din cele 60 de șuturi ale cehoaicelor și-au atins ținta (41,7%). 24 de puncte au reușit arădencele după turnovers, dublu față de adversare. Galben-albastrele au făcut diferența la recuperare, având 15 în plus. Acestea au avut 17 recuperări ofensive, având 16 puncte din a doua șansă.

Brandi Wingate a fost cea mai bună jucătoare de pe teren. Aceasta a fost în double-double cu 28 de puncte și 14 recuperări în 35 de minute, cu 38 la eficiență. Colega sa de sub panou, Monique Coker, a reușit din nou 20 de puncte, la fel ca și  în primul meci din Cehia, la care a adăugat 7 recuperări. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Montgomery 19 puncte (plus 5 pase decisive), Mercea 13 puncte (6 recuperări, 7 pase decisive), Ferenczi 6 puncte (5 recuperări, 4 assist-uri), Ciotir 2 puncte (3 recuperări) și Hadzovic 2 puncte. A mai jucat Zidaru. D’Asia Chambers a fost cea mai bună jucătoare de la gazde cu 27 de puncte și 8 recuperări, urmată de Miklikova cu 11 puncte și Smutna cu 10.

FCC ICIM Arad și SBS Ostrava au un bilanț de o victorie și 2 înfrângeri în actuala ediție a Ligii Europei Centrale. Ambele echipe au făcut 4 puncte după rezultatele din acest week-end și au egalat liderul CSM Satu Mare care are 4 puncte din două partide. Pe ultimul loc în grupa B se află Pharmaserv Marburg cu 3 puncte, cu o victorie și o înfrângere.

Pentru arădence următorul meci din CEWL va fi pe 20 decembrie la Satu Mare, urmând ca pe 30 ianuarie și 1 februarie să dispute o nouă dublă în străinătate, de această dată în Germania. Până atunci FCC ICIM Arad reia campionatul pe 25 noiembrie, la Alexandria.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!