Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie dramatică pentru U-BT Cluj în derby-ul cu CSM CSU Oradea

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.12.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a obținut o nouă victorie și rămâne lider în Liga Națională de Baschet Masculin după un meci spectaculos cu CSM CSU Oradea. Gazdele din Cluj-Napoca și-au adjudecat disputa cu 83-82, după ce orădenii au revenit în joc pe parcursul ultimului sfert, însă americanul Giordan Watson a închis tabela cu un coș marcat în ultimele secunde. 

Partida găzduită de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a avut un start extrem de echilibrat, însă în același timp foarte spectaculos, cu multe puncte marcate. Cele două rivale au marcat împreună nu mai puțin de 52 de puncte pe parcursul primului sfert, gazdele reușind să-și adjudece actul inaugural cu 27-25. Astfel, după start fulminant, restul derby-ului se anunța unul incendiar, demn de statutul de derby al baschetului românesc. Sfertul secund a continuat în aceeași notă, puncte destul de multe, evoluție echilibrată, umăr la umăr, însă ultimele 2 minute ale reprizei aveau să răstoarne calculele hârtiei. De la 43-42 pentru U-BT Cluj, scorul până la finalul sfertului 2 s-a făcut 52-42, în special prin aruncările din ultimul minut reușite de Kromah și Gray, ambele de la mare distanță. 

Cu 10 puncte în avantaj, U-BT Cluj a revenit mai relaxată de la vestiare, însă nu a permis adversarei sub nicio formă revenirea în joc. Din contră chiar, băieții lui Mhai Silvășan și-au mărit ecartul în urma unui parțial de 18-14 în sfertul 3, intrând în decisiv cu un avantaj de 14 puncte, 70-56. De data această însă, alb-negrii au intrat mult prea relaxați în sfertul 4, fiind taxați categoric de roș-albaștrii orădeni. Încet, dar sigur, elevii lui Cristian Achim marcau coș după coș, în timp ce clujenii au intrat într-o degringoladă totală din toate punctele de vedere. Cu 4 minute înainte de final, U-Banca Transilvania conducea cu 78-70, însă, pe nesimțite parcă, în 3 minute, scorul a devenit 79-79, scor cu care s-a intrat și în ultimele 60 de secunde ale întâlnirii. 

De la un avantaj liniștitor de 14 puncte, campioana en-titre se vedea condusă, 79-81 cu 36 de secunde înainte de ultimul „buzzer”, iar toată suflarea studențească a intrat într-un fel de panică. Naturalizatul Giordan Watson avea să fie eroul Clujului în acest nou episod Cluj vs. Oradea. În primă fază, româno-americanul a restabilit egalitatea la 81 printr-o pătrundere în forță, iar la faza imediat următoare, „orădeanul” Milosevic a ajuns în dreptul liniei de fault, acolo unde însă a marcat doar o singură încercare, lucru taxat imediat de același Watson, care cu 5 secunde înainte de final a introdus mingea în coș printr-un procedeu spectaculos, aducând o victorie sigură la un moment dat pentru echipa sa, respectiv nesperată într-un alt moment. Meciul s-a încheiat cu doar un punct în favoarea Clujului, 83-82, însă cu 2 puncte extrem de importante în clasament. Sfertul 4 s-a încheiat cu un parțial de 26-13 în favoarea formației vizitatoare. 

Punctele formației clujene în acest meci au fost marcate de Giordan Watson 22, Lasan Kromah 18, Zeljko Sakic 11, Adomas Drungilas 11, Ousmane Barro 8, Rolland Torok 5, Nandor Kuti 3, Justin Gray 3 și Andrei Calnicenco 2. De cealaltă parte, din lotul orădenilor au punctat Nemanja Milosevic 21, Obadiah Trotter 14, Arturas Valeika 10, Muhamed Pasalic 9, Goran Gajovic 9, Bobe Nicolescu 7, respectiv Peda Stamenkovic 7. 

În urma acestei victorii, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a revenit pe prima poziție în clasament, având la activ 6 victorii și o singură înfrângere cu 13 puncte clasamente. De cealaltă parte, CSM CSU Oradea a ajuns la un bilanț de 4 meciuri câștigate și 3 pierdute cu 11 puncte acumulate. Runda următoare, U-BT va avea un nou meci deficil, la București, în reeditarea finalei de anul trecut, cu CSM Steaua EximBank, în timp ce Oradea va avea la rândul său un test dificil, pe teren propriu, cu BC SCM Timișoara. 

*Foto: Manases Sandor (u-bt.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!