Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie după victorie pentru campioana din Sfântu Gheorghe

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.01.2018

Campioana en-titre a României și liderul la zi din Liga Națională de Baschet Feminin, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, continuă parcursul perfect din actuala ediție de campionat, reușind să câștige derby-ul etapei a 13-a în fața Alexandriei. Echipa pregătită de Zoran Mikes s-a impus astfel în fieful celor de la CST BC Alexandria la 16 puncte diferență, scor final 80-64, bifând cea de-a 11 victorie consecutivă în LNBF. 

Sfertul de debut al celui mai atractiv meci al rundei cu numărul 13 din întrecerea feminină a avut un început demn de un derby cu un joc extrem de echilibrat, iar în același timp spectaculos, cu multe puncte marcate. Gazdele din Alexandria au stat excelent lângă trupa din Sfântu Gheorghe, mai mult de atât chiar, reușind să-și adjudece primele 10 minute ale jocului cu un parțial de 22-21. Începutul sfertului secund le-a aparținut tot sportivelor pregătite de Mădălin Piperea, mergând succesiv la 24-21 și 26-25, moment însă din care a început și formația oaspete să-și intre în rol, iar treptat să se impună atât pe parchet, cât și pe tabelă. La jumătatea sfertului Sepsi conducea cu 35-29, iar în urma unui parțial total de 18-11 în actul cu numărul 2, fetele lui Zoran Mikes au intrat la vestiare cu un ecart de 6 puncte, 39-33. 

După revenirea din pauza mare, CST BC Alexandria a dat dovadă de o tărie de caracter extraordinară și nu s-a lăsat deloc intimidată de adversarul pe care îl avea în față. De la un minus de 6 puncte, teleormănencele au reușit în aproape 4 minute de joc să revină la conducere printr-un coș marcat de la mare distanță de către Mihaela Mihai, 42-41. Din păcate pentru amfitrioane din acel moment însă parcă s-a terminat benzina și suflul, Sepsi venind ca un taifun peste ele, izbutind într-un timp relativ scurt un run de 12-0, ducând scorul la 53-42. Sepsi și-a adjudecat astfel sfertul 3 cu un parțial de 18-14 și a intrat în decisiv cu 57-47. Ultima parte a întâlnirii a fost fără istoric, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe nu a mai cedat sub nicio formă avantajul obținut, mai mult de atât chiar, l-au mărit treptat, câștigând secvența cu 23-17 și implicit confruntarea cu 80-64. 

Punctele victoriei pentru formația din Sfântu Gheorghe au fost marcate de Ancuța Stoenescu 19, Dominique Marshall 18, Adrienne Webb 12, Nathalie Fontaine 8, Marina Kress 6, Annemarie Godri Părău 5, Danielle Carter 4, Ruzica Dzankic 4, Teodora Neagu 2 și Andreea Huțanu 2. De cealaltă parte, din lotul Alexandriei au punctat Promise Amukamara 22, Carla Bartee 16 (10 recuperări), Irena Vrancic 10, Georgiana Voicu 7, Mihaela Mihai 5 și Simone Cooper 4. 

Sepsi rămâne așadar lider autoritar al LNBF cu 22 de puncte acumulate, 11 victorii și niciun eșec înregistrat, în timp ce Alexandria rămâne de asemenea pe locul 3, având în prezent 18 puncte, 7 meciuri câștigate și 4 pierdute. În runda următoare, Sfântu Gheorghe va juca acasă cu Alba Iulia, în timp ce Alexandria va juca la Cluj cu Universitatea. 

*Foto: Szigyarto Szabolcs @Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!