Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie fără emoții pentru "U" în fața Concordiei

Paul Olar

Paul Olar
01.02.2014

97-60
11-5 Statistica 1-15

"U"-BT Mobitelco și-a respectat blazonul de favorită și a surclasat pe Concordia Chiajna cu scorul de 97-60. Confruntarea a avut loc sâmbătă seara și a contat la etapa cu numărul XVI din Liga Națională de baschet masculin.

Gazdele încep în formula Miljan Medvedj, Kuti Nandor, Branko Cuic, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu, pe când Vlastimir Vukadinovic îi trimite în teren pe Nemanja Petrovic, Vasile Ștefan, Dimitris Rasty, Bogdan Stăncuț și Ciprian Mihai.

Prima reușită a întâlnirii vine de la Cătălin Baciu, care profită de o neatenție în apărarea adversarilor și finalizează cu un slam-dunk. Concordia răspunde cu un coș din spatele arcului de cerc marcat de către Dimitris Rasty, însă clujenii au inițiativa. Branko Cuic înscrie două coșuri consecutive de la mare distanță pentru a conferi formației sale un prim avantaj liniștitor, "alb-negrii" ducându-se și la 20 de puncte diferență, 23-3.

Nemanja Petrovic și Dimitris Rasty limitează într-o oarecare măsură ecartul de pe tabelă, profitând și de schimbările efectuate de ardeleni. Dorin Pintea a folosit în fiecare sfert o combinație între baschetbaliștii cu experiență și tineri, dintre aceștia remarcându-se Nandor Kuti. Sportivul născut în anul 1997 a ridicat spectatorii din "Horia Demian" în picioare prin cele două coșuri de sus. Totodată, Bogdan Pogăcean și Mirel Dragoste au avut evoluții încurajatoare, "U" bifând al treilea succes consecutiv.

Cu 18 puncte, 3 recuperări și tot atâtea pase decisive, Branko Cuic a fost cel mai bun marcator al întâlnirii. Nandor Kuti a contribuit cu 12 puncte, 6 assist-uri și 4 recuperări, în timp ce Josh Sparks și-a trecut în cont 11 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive.

De partea cealaltă, Nemanja Petrovic a totalizat 17 puncte, 6 assist-uri și 3 recuperări. Dimitris Rasty a ieșit în evidență cu 14 puncte marcate, alături de 2 mingi culese de sub panou.

*Foto: Manases Sandor/u-mobitelco.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    chiar s-a folosit intregul efectiv de jucatori....
    Echipa din Chiajna fara nici o tragere, determinare este un cuvant strain baschetbalistilor autohtoni ai echipei si nu numai. Au jucat toti jucatorii inscrisi pe foaie 10, singurul integralist fiind strainul,Petrovic. 9 jucatori romani au jucat 160 minute intr-o medie de 17,7 minute. Clujenii au supradimensionat formula de joc, cam ca si la proiectarea cablului la lift "de 10 ori mai mare". Au inscris 12 jucatori din care 7 din rotatia de baza, ramane 79 minute la cei 5 tineri romani aspiranti la aura de baschetbalist. 15,8 minute in medie a avut parte jucatorul absolvent al Academiei de baschet clujene.
    Clujenii au inceput cu 4 veterani si au mentinut minim 3 veterani pe teren, probabil si in acest meci a primat rezultatul echipei.
    Anul treut tinerii academicieni clujeni au avut un mare mare sprijin nu au intrat nici dupa 13-31 dupa 10 minue cu Dinamo, dintre ei plecand la alte echipe si unde chiar au confirmat.
    Anul acesta au sansa la 15 minute in fata propriilor spectatori cu o echipa care ma indoiesc ca in maniera in care au prestat sambata ar putea promova in LNBM.
    Cu siguranta altundeva ar confirma dar aici nu au nici o sansa, echipa de are pretentii.
    Tare cred ca , "carul baschetbalistic cu prosti" s-a rasturnat la Cluj

    cu 10 ani în urmă (02.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Asa, si? ce ai vrut sa spui..... in afara de a insulta asa putin! Am citi de 3 ori si in afar de "vorbele de duh" nu am gasit nimic concret sau cu sens!

      cu 10 ani în urmă (02.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta:

      "U"
      O sa incerc sa-ti spun cu alte cuvinte. Sa zicem ca ai un club de baschet si ai o colaborare cu Mobitelco sa joace 5 jucatori acolo. Dupa meciul cu Dinamo la 13-31 dupa 10 minute, cand si jucatorii experimentati parca au facut greva, "ce mai vrea asta de la noi?", nu mai jucam parca au vrut sa zica, nu intrebai si ce s-a intamplat au avut intoxicatie alimentara tinerii mei jucatori de perspectiva?.... Foarte grav este ca nu sunt 2 entitati diferitate ci una MOBITELCO. Antrenorul actual fiind secundul atunci, se pare ca a invatat doar atat-prioritar este victoria echipei.( cat despre "U"- acasta litera este prescurtarea de la Universitatea si clubul CS U Mobitelco a imprumutat doar litera, nu are nimic cu Universitatea)
      Referitor la practica din acest meci: o mai slaba prezenta a celo 7 jucatori de baza se impunea fara nici o problema , victoria echipei s-a realizat din primele 2 minute.In conditiile in care al 2-lea an consecutiv , cel putin,tinerii jucatori n-au parte de minute de joc, cat de cat rezonabil. La sfarsitul anului trecut locul 7 in LNBM- NU STIU DE CAND echipa de baschet a clujului sa fi ocupat un loc mai jos, dar nici tinrii jucatori ai clujului nu au fost promaovati. Am promovat inerii si am ajuns pe locul 7 era ceva. Daca cei 7 de baza aveau la dispozitie 80 minute, ramaneau 120 celor 5 tineri respectiv-24 minute media, era ceva, se justifica cel putin, eforturile: sportivului, parintelui, antrenorilor,clubului, eforturi sustinute de peste 10 ani. Unde mai pui ca cei 5 tineri sunt printre cei mai buni baschetbalisti din Romania fiind componenti ai loturilor nationale U14, 16, 18, 20, echipa "U"niversitara si chiar Pop are selectii la lotul de seniori, daca bine stiu in 2010. Anul acesta oare ce va fi? eu zic ca e clar tinerii nu sunt promovati si nu se va ajunge in primele 4 echipe ale campionatului. Performanta nu, promovarea propriilor juniori nu.
      Am raspuns acestei intrebari cum am stiut mai bine si sub imboldul faptului ca nu este o conditie sa fi practicat vre-un sport pentru a comenta articolele, le poti comenta si ca un om obisnut sa zicem doar iubitor de sport. Cunosc mai multe persoane care sunt nelipsite de la meciurile echipelor clujene si sunt foarte buni analisti ai fenomenului sportiv, am tot respectul pentru ei.

      cu 10 ani în urmă (02.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Si la care club ai vazut tu ce ai spus mai sus? Oricum tot nu inteleg ce cauta sezonul trecut in sezonul asta? De ce facem referire la meciurile cu Dinamo de anu trecut cand, cel putin noi de la Cluj, stim si vedem situatia altfel. Tu spui de ce nu joaca juniorii mai mult intr-un meci din aceasta, tatal unuia dintre juniori considera ca participarea la un meci de genu nu are nici o relevanta pentru educatia sportiva a copilului sau!(discutie privata in timpul unui meci. Care echipe din primele 4 sunt motorizate de jucatori romani, macar noi ne putem lauda cu un prim 5 de start care are in general doi jucatori romani in conditiile in care la majoritatea echipelor primul 5 este integral strain! In conditiile in care nu joci niciodat cu un 5 autohton nu vad de ce ai face asta acuma! Oricum mi se pare foarte absurda abordarea asta, daca joaca de ce joaca si daca nu joaca de ce nu joaca...... suporterul de Cluj este un geniu pe care nu il poti multumii niciodata orice ai face! Atata Silva cat si Baciu sunt injurati la cea mai mica gresala si asta chiar daca mingea in cauza nu era "treaba lor" si chiar daca restul meciului au impresionat, ii aud la fiecare meci oracaind prostii in ceafa mea!

      cu 10 ani în urmă (02.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Si daca ii bagi mult timp ce rezolvi? Din cati au fost in anii trecuti, ctai au confirmat dupa ce s-au dus la echipe mai slabe? Hai sa fim seriosi ca niciunul...si Corpodean joaca la Pitesti mai putin decta Orbeanu...asta in conditiile in care joaca la o echipa medie. Restul nici nu se mai aude de ei. Pop o ajuns la 25 de ani sau cati are si nu o demonstrat nimic nici macar cand era fortat de Tenter din lipsa de alte solutii.

    Dintre tinerii de azi putem zice ca doar Kuti are miscari si arata a baschetbalist. In rest avem dubii, dar si spertante de la Pogacean si Mario...si cam atat. Insa l-am vazut pe Kuti si cand a fost introdus in meciuri mai importante ca nu afce fata si ataci in 4.

    Lapuste, Dumitrescu, Silva cand au debutat erau juctaori de baschte fata de astia. Dumitrescu la 18 ani dadea de 3 si juca un baschet formidabil si il scotea pe Cristescu din echipa. Arata-mi unu care il poat scoate azi pe Hargrove sau Kuburovic din echipa si sa aduca un plus nu un minus. Avem juniori slabi asta e adevarul...si e nevoie de munc amulta in urmatorii ani, ca nu ne apucam sa invatam o extreme sa arunce si sa conduca mingea decent in prima liga...daca la 18 ani nu dai un cos din 10 incercari intr-un meci mai serios, atunci ai mult de muncit

    cu 10 ani în urmă (02.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!