Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie facilă pentru BC Mureș în fața lui Gaz Metan Mediaș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.10.2015

BC Mureș Târgu Mureș a avut un debut fastuos în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Trupa condusă de Audrius Prakuraitis a trec clar pe teren de Gaz Metan Mediaș cu scorul de 96-65.

Partida jucată în jungla mureșeană a fost echilibrată doar în primul minut al actului inaugural, când ambele combatante au reușit câte un coș de 2 puncte. Gazdele apăsat pe accelerator ți s-a desprins la 25-4, grație unui joc remarcabil pe ambele faze. Vaidotas Peciukas cu o triplă pentru Gaz Metan a închis primele 10 minute de joc. Formația vizitatoare și-a ajustat jocul în sfertul secund însă nu a putut decât să mențină ecartul sub 20 de puncte. În al doilea interval de joc cele două echipe s-au anihilat, 18-18, iar la pauză se intra cu diferența de după primele 10 minute, scor 43-25.

După pauză Gaz Metan a intrat mai bine pe parchet și cu o apărare zonă, încercată și în prima parte, au pus probleme mureșenilor iar Audrius Prakuraitis cerea time-out după mai puțin de 2 minute de la reluarea jocului. Oaspeții au venit la minus 15, dar nu au putut construi grație acestui moment. BC Mureș a revenit la cârma jocului și practic istoricul partidei era încheiat cu mai mult de un sfert rămas de jucat. După 30 de minute de joc, BC Mureș conducea cu scorul de 66-45. În ultimul sfert, nimic spectaculos nu s-a întâmplat la nivelul tabelei de marcaj, tigrii s-au desprins la un maxim de 35 de puncte, pentru a se impune apoi la final cu scorul de 96-65.

Ousmane Barro a fost cel mai bun jucător al partidei cu 15 puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive. Ivan Ivanovic a terminat la rândul să în double-double cu 16 puncte, 10 recuperări, plus 4 pase decisive. Goran Gajovic a marcat și el 15 puncte în timp ceWillie Kemp și Goran Martinic au contribuit fiecare cu câte 12 puncte.

Aliaksandr Pustahvar a fost cel mai bun marcator al Gazului cu 17 puncte, lângă care a adăugat 3 recuperări și 2 pase decisive. Robertas Grabauskas a încheiat în double-double, 14 puncte și 10 recuperări, plus un asist.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    ok
    sincer cred ca BC Mures va produce surprize mari sezonul acesta.un club serios cu performanta constanta.poate fara Asesoft si un titlu e posibil...

    cu 8 ani în urmă (04.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!