Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie importantă pentru CSM Oradea

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
15.03.2014

 83-97

12-11 Fişa meciului 17-6

Într-un meci din etapa cu numărul 23 a Ligii Naţionale de Baschet masculin, CSM Oradea s-a impus în fieful celor de la Steaua CSM EximBank cu scorul de 97-83. Scor pe sferturi: 22-19, 8-17, 26-35, 27-26.

Steaua CSM EximBank a început partida cu Miljan Pavkovic, Garry Gallimore, Robert Nyakundi, Bozo Djurasovic şi Virgil Stănescu. Primul cinci al bihorenilor a fost alcătuit din Will Franklin, Daniel Dillon, Vujadin Subotic, Titus Nicoară şi Bogdan Ţibîrnă.

Primele puncte ale întâlnirii vin un minut de joc, pe mână lui Djurasovic. Acesta înscrie de la distanţă pentru a doua oară consecutiv, iar scorul devine 6-0. Acelaşi jucător este faultat pe aruncare, dar reuşeşte să puncteze o singură dată de la linia de pedeapsă. În minutul 3. Ţibîrnă pune pe tabelă primele puncte ale Oradei, scor 7-2. Oaspeţii reduc diferenţa la o singură lungime după reuşitele de două puncte ale lui Subotic şi Nicoară. Cu cinci minute înainte de finalul sfertului, Titus Nicoară scutură plasa de la distanţă, iar scorul devine 13-11. Djurasovic punctează de lângă panou. Franklin marchează două aruncări libere, dar Gallimore reuşeşte înscrie de la mare distanţă. Franklin răspunde cu aceeaşi monedă, scor 18-16. Nyakundi îşi trece în cont primele 2 puncte, dar Nicoară reuşeşte o nouă aruncare de afară. Ultima reuşită a sfertului îi aparţine lui Adrian Tudor. Scor 22-19. Sfertul secund debutează cu reuşita din interiorul semicercului a internaţionalului român Titus Nicoară. Răspunsul steliştilor nu întârzie să apară, Santa punând mingea în coş după un unu la unu. Nicoară restabileşte egalitatea, iar Comagic îi duce pe orădeni pentru prima oară în avantaj, scor 24-26. Pavkovic şi Stănescu punctează, dar Comagic şi Popescu răspund însă cu 5 puncte. Scorul devine 28-31. Nyakundi marchează două libere, dar Denison menţine diferenţa de 3 puncte. Hallik reuşeşte o aruncare de la mare distanţă, iar orădenii intra la cabine cu un avantaj de 6 puncte, scor 30-36.

Primul coş al reprizei secunde îi aparţine australianului Daniel Dillon. Urmează 7 puncte consecutive înscrise de stelişti, scorul devenind 37-38. Dillon şi Denison reuşesc câte un three-point-play. Gallimore marchează de afară, iar Dillon mai înscrie două puncte, la faza următoare. Robert Nyakundi scutură şi el plasa de la distanţă, scor 43-46. Urmează 6 puncte înscrise pentru orădeni de către Denison, Nicoară şi Comagic. Cu 3 minute şi jumătate înainte de finalul actului, diferenţa se majorează la 13 puncte, scor 46-59. CSM-ul continuă să domine întâlnirea şi câştigă sfertul al treilea categoric cu scorul de 35-26. Puţin relaxaţi, oaspeţii cedează debutul sfertului al patrulea. După două minute, Steaua CSM EximBank se apropie la 9 puncte, scor 66-75. În ultima secundă din atac, Reinar Hallik aruncă de la mare distanţă fiind faultat. Estonianul punctează din toate cele trei aruncări libere. Scorul devine 66-78. Lăsat liber la trei puncte, Stănescu scutură plasa. Subotic marchează pentru CSM, însă Mangano răspunde cu un cârlig. Din minutul 8 al sfertului, orădenii se distanţează pe tabelă. Aceştia se impun la final, scor 83-97.

Pentru CSM Oradea, Titus Nicoară a totalizat 23 de puncte, 4 recuperări şi o pasă decisivă, Daniel Dillon a terminat meciul cu 19 puncte, 4 recuperări şi 4 pase decisive, iar Will Franklin a adăugat 17 puncte şi 6 pase decisive. În replică, pentru Steaua, s-au remarcat Bozo Djurasovic cu 19 puncte, 4 recuperări şi o pasă decisivă,  Virgil Stănescu cu 14 puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive, respectiv Greg Mangano cu 11 puncte şi 5 recuperări.

Din punct de vedere statistic, gazdele a avut procentaje de 45% la aruncările din interiorul semicercului, 36% la cel din afara semicercului, respectiv 76% la aruncările libere. Echipa antrenată de Cristian Achim a terminat partida cu 23/34 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 68%, la aruncările de la distanţa oaspeţii au avut procentaj de 47%, iar la linia de pedeapsă, bihorenii au terminat partida cu 27 de libere marcate din cele 33 acordate.

Echipa orădeană are un bilanţ de 17 victorii şi 6 înfrângeri, în timp ce Steaua CSM EximBank ajunge la 12-11. În etapa următoare, CSM Oradea va primi vizita ultimei clasate, CS Farul Constanţa, în timp ce Steaua se va duela în deplasare cu Energia Rovinari.

foto: oradeabestphoto.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!