Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie importantă pentru Energia Rovinari în faţa Timişoarei

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
03.03.2014

Energia Rovinari a depăşit-o în deplasare pe BC Timişoara cu scorul de 85-78, în ultimul meci al etapei cu numărul 21 a LNBM. Scor pe sferturi: 16-26, 24-16, 16-19, 22-24.

Remarcaţi:

BC Timişoara: Jason Conley – 28 de puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive; Zlatko Jovanovic– 22 puncte, 9 pase decisive; Nikola Gacesa – 12 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă.

Energia Rovinari: Giordan Watson – 17 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive; Ermin Jazvin– 16 puncte, 9 recuperări; Porter Troupe – 16 puncte, 2 pase decisive.

Echipa lui Florin Nini ajunge la 12 victorii şi 9 înfrângeri, iar astfel o depăşeşte în clasament pe BCM U Piteşti. La polul opus, BC Timişoara ajunge la 9-12.

Vom reveni cu mai multe detalii!

16 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Ce a facut Jovanovic in sfertul 4 nu e baschet, e streetball pagubos. Are momente de glorie intr-un meci, dar si ingroapa echipa uneori si azi a ingropat-o cu varf si indesat intr-un meci decisive. E inadmisibil oricne ai fi sa nu respecti niciun time-out si nicio schema din ce zice antrenorul la final in cele 2 timeout-uri...e lipsa de bun simt.
    In rest Timisoara plateste scump faptul ca are sub panou un mare inconstient care are valoare, da nu prea mai are energie. Jovanovic nu avea dreptul sa faca ce a facut si in plus nu poti sa fii un jucator cu personaliatte si sa nu faci faulturi la Watson si sa trecaa ala ca prin branza...daca il scapi la -5 cu 4 min ianinte de final, scoate-l frate din mana ca nu e un juctaor de exceptie, ba e chiar unul modest. Sincer in locul lui Petricevic dadeam cu tabla de scheme dupa el si Fenn. Mai bine un Meda decat un marcator de asta...

    cu 10 ani în urmă (03.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Rusine!
    Jenant, sau parafrazand - slabi, slabi, slabi!
    Cine e de dat, sa-si dea demisia, cine e de plecat, sa plece!
    Financiar, sa primesti de la municipalitate din banii cetatenilor aproape 500.000 de euro si sa-ti bati joc de ei...trebuie sa fie greu, nu?! Ca buget, se pot compara cu Steaua, Craiova, Tg. Mures, Oradea, Cluj, nu stiu daca si cu Sibiu, dar sigur nu si baschetbalistic cu aceste echipe.
    Nu poti sa joci doar cu Zlatko, Conley si ceva cu Gacesa, Radulovic si Andrei! Restul ce fac? Lapuste e terminat, pe Fenn imbarcati-l ca nu vede playoff-ul - el nu vede nici panoul macar - iar Vasojevic s-a intors cand, de fapt, trebuia sa plece! Se platesc blazarea, nestiinta...etc, toate astea dau in frustrare. A lor! Ce sa mai vorbim de a noastra!
    Mai e un playoff si la anul!
    Totusi,de ce l-au indepartat pe Costescu? Mai bine renuntau la 2-3 jucatori, si faceau si economie. Atunci raportul victorii-infrangeri era -1, acum e -3! Daca atunci a fost de vina antrenorul, acum cine e? Nu-l regret pe Costescu, ideea e ca daca la un moment nu l-am mai inteles ce face, acum nu stiu daca mai intelege Dragan ceea ce face.
    Sunt dezamagit si e timpul sa se puna punct. Poate nu toti stim sau ne pricepem la baschet, dar nu ni se mai poate spune si arata nimic bun. Arbitrii iti dau sau iau faulturi, dar nu-ti scoate sau baga nimeni mingea din cos in locul tau! Cine mai vorbeste de playoff ne ia de prosti.
    O seara buna la toti!

    cu 10 ani în urmă (03.03.2014)
    • SCM Timișoara sorin:

      rezultate slabe
      Bugetul de acum doi ani era 900.000 de euro,acum au vreo 600.000.Nu cred ca echipele enumerate de tine au bugetul asta pentru baschet.Cu atat mai mare este dezamagirea suporterilor timisoreni.Cu tot respectul,Petricevic se bazeaza prea mult pe Vasojevic si nu pe Lee-Ingram sau Filip,respectiv pe Fenn si nu pe Toth.Referitor la Costescu,acesta are vina de a porni prost sezonul,insa se pare ca asta inca se observa in rezultatele actuale ale echipei.Dragan a fost adus pentru un sezon jumatate si nu cred ca momentan este cazul sa plece.De asemenea nu poti renunta la 2-3 jucatori daca vrei sa joci play-off-ul.Si asa banca de rezerve a timisorenilor nu este prea valoroasa sau lunga pentru a-ti permite asta.Iar despre arbitrajul de ieri,cu o brigada experimentata,pot spune ca mi-a lasat impresia unui arbitraj de rugby.

      cu 10 ani în urmă (04.03.2014)
    Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    --------------
    BC Timisoara, 2011: locul 11
    CSU Sibiu, 2013: locul 10
    BC Timișoara, 2014: locul 10

    Același Dragan antrenor cu jucători penibili aduși de el. Go to Africa.

    cu 10 ani în urmă (03.03.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Dute mah vezi de treaba ta...atata ti-o dat google-ul despre Dragan sau atata ai stiut citi?

      cu 10 ani în urmă (04.03.2014)
    • CS Rapid București Rapidist4Life:

      mare branza
      A luat niste titluri cu West Petrom Arad si Asesoft (pana si femeia de servici ar fi luat campionatul la ce bugete aveau respectivele echipe atunci), o cupa a Romaniei obtinuta norocos si 3 trofee de pe un continent din lumea a 3-a. Degeaba ai n+1 titluri... nivelul campionatului unde antrenezi spune totul.

      Si Vulc a luat singurele titluri pentru Sibiu, dar omul s-a retras cand i-a venit vremea.

      cu 10 ani în urmă (04.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Serios acuma! Tu citesti ce spui sau doar imprstii cu noroi in toate partile! Un titlu este un titlu si daca iti merge burta! Sincer postarile tale din ultima vreme sunt mai toate atacuri la persoana si insulte! Te-as trimite sa vorbesti de echipa ta dar din pacate am doua motive sa nu o fac: 1. Nu ai echipa, 2. Nu imi sta in caracter! Oricum nu ai fost in Tunisia sa vezi ce baschet au aia ca sa poti sa comentezi despre lumea a treia! Si oricum nu cred ca suntem in masura sa dam cu parul despre ce fel de lume ii in Africa...... ii doar suficient sa mergem in marile orase din vest si vedem ce exportam! lol!

      cu 10 ani în urmă (04.03.2014)
    • U BT Cluj-Napoca mihaicj:

      dragan
      dragan a luat campionatul si cu "U" cluj

      cu 10 ani în urmă (04.03.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @free62
    Watson, modest ?! Fiecare vede baschetulin felul lui...sau mai exista televizoare cu tub care distorsioneaza...

    cu 10 ani în urmă (03.03.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    E un jucator mai mult decat limitat si modest. Se vede in meciurile cu adevarat grele.
    Cate meciuri a pierdut Darby pe final sezonul asta...si cand am zis ca are probleme toti v-ati umflat de numa:)))
    Watson nu e nici macar echivalentul lui Wright fost la Cluj care nici ala nu era cine stie ce. Las-o moale cu ironiile astea ca stiu ce vad. In toata echipa aia aveti doar 2 jucatori cu capul pe umeri...Troupe si Milosevic...in rest, puteti uita acolo pe clasament ca va sufla Steaua old-boys in ceafa.

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    frumos
    Felicitari Rovinari,aveti o echipa frumoasa!

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    sorin
    Despre care playoff vorbim? De ce nu se putea renunta atunci la vreo doi jucatori? Oricum, Dragan a adus/aducea altii! Am spus ca au aprox. 500.000 numai de la primarie, cu ce mai primesc de la altii ajung probabil la cat ai spus. Si da, nu toate echipele enumerate au asemenea buget, dar joaca. Nanterre cu un milion - declarat - a luat campionatul in Franta si a jucat in Euroliga. Q.e.d. In rest, observatii pertinente.

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    pt free62
    bah, cum de le stii tu pe toate?!? Tu stii cine e bun si cine nu NU DOAR la Energia dar si la alte echipe, nu-i asa? chiar esti tu buricul pamantului?

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Nu...chiar ma uit la meciuri. Si mai stiu si multe meciuri din trecut.
      Asadar, dupa meciul cu U cand am zis ca Darby nu gandeste in ultimele minute cate meciuri s-au mai pierdut pe mana lui? Toti la voi is exceptionali si echipa abia prinde playoff-ul, nu gestioneaza finalurile de meci cam de cand o stiu si altele. Inclusiv acum 4 sau 5 ani ati pierdut la Cluj dupa o ratare intentionata si cos de 2 pe recuperare a lui Terrence Roberts in ultima milisecunda.
      Sunt jucatori ca ii vad de 10 ani in liga nationala(straini nu romani), tu ce zici in 10 ani am avut timp sa imi fac o parere? Inteligenti oameni...Vrei sa iti zic un jucator ca Watson, da mult mai bun care a jucat in Romania si care stia ce face pe teren...intreaba-i pe sibieni de unu Evans

      cu 10 ani în urmă (04.03.2014)
    • YMCA alin67:

      expert
      Vrei sa te considere lumea expert in baschet dar o dai inainte,ca o moara stricata,cu meciurile pierdute de Darby, aduci in discutie o faza anume de acum "n" ani si crezi ca ai surprins esenta acestui sport. Altii au pierdut finale de campionate mondiale,nu mai departe de anul trecut Spurs au pierdut cel mai important meci al finalei NBA in ultimele secunde,desi aveau meciul si titlul in mana,etc. A pierde face parte din sport,in egala masura cu a castiga, in baschet mai mult decat in oricare sport, dar numai oamenii fara realizari ii analizeaza pe altii doar prin prisma esecurilor,bucurandu-se ca au avut dreptate cu fiecare noua ocazie (genul "v-am zis eu"). Watson este un PG foarte bun, inteligent,serios, nu exceptional fiindca daca ar fi ar juca in alta liga (dar nici altii in Romania nu sunt). Cat despre Darby,acesta este cu siguranta unul din cei mai buni jucatori din liga,as putea zice din primii zece ca suporter al Energiei,dar nu exagerez si spun din primii douazeci,si in primii cinci ca spectaculozitate,un jucator extrem de iubit care se identifica cu istoria scurta a baschetului din Tg-Jiu.Daca noi putem trece peste cele cateva erori care nu au mai avut ca rezultat castigarea meciurilor,asa cum eram obisnuiti,nu inteleg de ce nu o poti face tu. Una peste alta,cred ca avem o echipa frumoasa, spectaculoasa,ale carei meciuri sunt printre cele mai placute de urmarit (live sau la TV).

      cu 10 ani în urmă (04.03.2014)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    pt danb61
    multumim!

    cu 10 ani în urmă (04.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!