Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie importantă pentru SCM U Craiova, în fața celor de la BCM U Pitești

Eduard Popa

Eduard Popa
12.11.2018

craiova pitesti baschet

SCM U Craiova s-a impus în fața lui BCM U Pitești, scor 99-89, într-o partidă disputată pe teren propriu în cadrul etapei a șasea din Liga Națională de Baschet Masculin, grupa valorică A.

SCM U Craiova a început partida în formula Basti Ionescu, Igor Mijajlovic, Porter Troupe, Goran Gajovic, Jason Boone, în timp ce BCM U Pitești i-a avut în formula de start pe Tudor Gheorghe, Mladen Jeremic, Marius Ciotlăuș, Maksin Sturanovic și Maksim Korniienko.

Goran Gajovic a început în forță partida, cu 8 puncte consecutive pentru Craiova, grație cărora Craiova a condus cu 8-6. Jonathan Person a răspuns însă cu 7 puncte consecutive și a adus Piteștiul în avantaj (11-13). Radukic a readus gazdele în avantaj (16-15), dar Korniienko și Jeremic au marcat două coșuri de 3 consecutive pentru BCM U Pitești (16-21). Aco Todorov a cerut time-out și oltenii au răspuns, reușind să închidă sfertul cu un run de 8-0. Al doilea sfert a fost la rândul său foarte echilibrat, chiar dacă a început cu Craiova la timonă. Jason Boone a început cu un dunk din pasa lui Curry, iar în numai 2 minute Craiova va avea un avantaj de 10 puncte, grație unui run de 11-4, cu coșuri de 3 puncte semnate de Mo Curry și Amedeo Casale. Cu toate acestea, piteștenii au revenit în meci, Siriscevic a înscris șase puncte consecutive iar la pauză tabela indica 51-47 pentru gazde.

Porter Troupe a deschis a doua repriză cu un coș de 3 puncte, dar oaspeții au răspuns și s-au apropiat la un punct (53-54). Radukic a marcat patru puncte consecutive, iar Jeremic a înscris de la 3 pentru Pitești, care a rămas în single digits (58-61). A urmat însă un run de 13-2 pentru gazde, cu Radukic și Gajovic în prim plan, care a dus scorul la 74-60. Elevii lui Nini au răspuns însă cu un parțial de 10-2 și Craiova a păstrat un avantaj de 7 puncte după 30 de minute, scor 79-72.

Ultimul sfert a început cu Craiova în avantaj, care a deschis perioada cu un 7-2. Korniienko a reușit șapte puncte consecutive și a redus diferența la 5 puncte, scor 81-86, iar după reușita lui Jeremic, oaspeții s-au apropiat la 3 puncte (87-90). Mo Curry a reușit însă un coș izbăvitor de la 3 puncte, iar oltenii și-au păstrat calmul pe final de meci și au reușit să câștige cu 99-89.

A fost un meci spectaculos din punct de vedere ofensiv. Craiova a terminat partida cu 65% de la 2 puncte (17/26) și 45% de la 3 puncte (14/31), în timp ce oaspeții au fost la 50% de la 3 puncte (9/18).

Goran Gajovic a reușit 26 de puncte, cu 7 recuperări și +29 eficiență pentru Craiova. Igor Mijajlovic a marcat 19 puncte, Aleksandar Radukic și Mo Curry au venit de pe bancă și au înscris câte 16 puncte, în timp ce Porter Troupe a marcat 11 puncte. De partea cealaltă, Maksim Korniienko și Ivan Siriscevic au înscris câte 22 de pncte, în timp ce Mladen Jeremic a marcat 20 de puncte.

După acest meci, SCM U Craiova ajunge la 4-1, în timp ce BCM U Pitești are 3 înfrângeri și tot atâtea victorii. Etapa viitoare, oltenii vor întâlni în deplasare pe SCM Timișoara, în timp ce BCM U Pitești va primi vizita celor de la CSM CSU Oradea.

*foto: sportuldoljean.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!