Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie la 5 puncte pentru Phoenix Galați în fața Sibiului

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
03.12.2017

CS Phoenix Galați a obținut prima victorie în fața lui CSU Sibiu, elevii lui Florin Nini reușind să-și valorifice avantajul terenului propriu în această seară. Pauza competițională le-a prins bine jucătorilor lui Florin Nini. Aceștia au intrat pe teren motivați să câștige contra Sibiului și la final s-au văzut învingători, impunându-se la o diferență de 5 puncte: 67-62.

Partida a început cu oaspeții la conducere, după coșul marcat de Cooper, însă gazdele au intrat extrem de bine în joc iar White și Rundles au dus rapid scorul la 7-2. După ce la jumătatea sfertului scorul era în favoarea gălățenilor, 12-6, sibienii reușeau să treacă la conducere după două minute în care Laser a marcat de unul singur 8 puncte. Galațiul a revenit la conducere grație unei noi reușite de la mare distanță a lui Rundles, care aduna 10 puncte în 7 minute de joc. Cu alte două reușite ale lui Miller, CS Phoenix Galați termina primul sfert cu un avantaj de 6 puncte: 20-14.

Oaspeții au jucat mai bine în secvența a doua, pe care au câștigat-o cu 17-12. Deși recent operat la cot, Tyler Laser, principalul marcator al sibienilor, și-a făcut din nou datoria și reușea să aducă puncte importante formației sale, care s-a apropiat la două lungimi: 20-18. Alte două puncte reușite de Cooper și Sibiul egala după un run de 6-0. Jocul s-a menținut echilibrat până la finele sfertului secund, gazdele intrând la pauza mare cu un avantaj de un punct: 32-31.

Cele două formații au mers cap la cap până spre jumătatea sfertului trei, după care gazdele au preluat conducerea. Coșul de 3 puncte reușit de Hadzifezovic dădea avânt echipei lui Florin Nini, care s-a dus rapid la 9 puncte: 46-37. Gazdele au continuat jocul bun și pe finalul penultimului act, reușind să intre în decisiv cu un avans important de 12 puncte: 54-42.

Sibienii au tras tare în ultimul sfert iar încercarea de a elimina deficitul de pe tabelă le-a reușit, egalând la 58 cu două minute înainte de final. Gazdele s-au încăpățânat să nu lase victoria să le scape printre degete și s-au instalat din nou la conducere, reușind în cele din urmă să-și adjudece victoria, la scorul de 67-62.

Principalul realizator al lui CS Phoenix Galați a fost Cameron Rundles, care a încheiat partida cu 20 de puncte, 5 recuperări și 8 pase decisive. Căpitanul Anthony Gugino s-a remarcat la capitolul recuperări. În 36:56 minute de joc, Gugino a reușit 17 recuperări, 6 puncte și un assist.

De partea cealaltă, pentru CSU Sibiu s-a remarcat din nou Tyler Laser, care a fost aproape de double-double. Americanul a totalizat 29 de puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Chris Cooper a terminat în double-double, cu 13 puncte ș 13 recuperări.  

 

*foto: Sportul Ilustrat/Sorin Pană

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Galati
    Foarte puțin se vorbește despre aceasta echipa. Trebuie menționat ca acolo s-a făcut o treaba foarte buna. Cu un buget vai de mama lui, dar în schimb cu multa voința și încredere au reușit sa aducă jucători peste media campionatului, iar rezultatele pe care le obtin sunt foarte bune pentru nivelul lor! Felicitari lui Florin Nini și la mai mare! Despre Sibiu eu mi-am mai zis părerea, este o echipa incompleta pentru top 4. Și zic asta cu părere de rău pentru suporterii lor fantastici care au făcut drumul Sibiu - Galați sa vadă o asemenea prestație jalnica a favoriților lor ...

    cu 6 ani în urmă (04.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!