Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie meritată pentru Arad şi locul I pare asigurat

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
10.02.2014

66 - 51

20 - 15; 22 - 10; 12 - 12; 12 - 14
17 - 1 Statistica 15 - 2

 

Univ. Goldis ICIM Arad a luat o obţiune serioasă pentru terminarea sezonului regulat pe primul loc. Victoria obţinută împotriva CSU Alba Iulia le permite campioanelor să abordeze mai relaxat finalul returului deoarece un eventual pas greşit nu le-ar pune în pericol avantajul terenului propriu pe toată desfăşurarea playoff-ului. A fost o partidă în care antrenorul Jose Araujo a apelat mai mult la bancă, atât Monika Brosovszki cât şi Suzana Milovanovic jucând mai bine de jumătate din durata partidei.

Vizitatoarele debutează în forţă şi preiau conducerea cu 5-0 după coşul marcat de Chadijah Whittington dar imediat arădencele echilibrează jocul şi se merge cap la cap până la 12-13 cu mai puţin de trei minute rămase din sfertul inaugural. Gazdele înscriu 6 puncte consecutive, ultimele prin Suzana Milovanovic. Veterana Aradului a fost aruncată în luptă de tehnicianul campioanelor nemulţumit de randamentul Monicăi Engelman. Până la finalul primelor 10 minute ambele echipe înscriu câte 2 puncte şi avem un avans de 5 puncte pentru amfitrioane.

În actul secund revine pe teren Donica Cosby şi imediat ecartul ajunge la 10 puncte iar albaiuliencele nu reuşesc să pună în practică apărarea care le-a adus victoria în Liga Europei Centrale. De partea cealaltă Alina Crăciun ajută mai mult pe fază defensivă unde Laura Broomfield este dezordonată iar Destiny Williams plăteşte tribut accidentării suferite la unul din antrenamentele de dinaintea partidei. Înainte de pauză mare Alexandra Uiuiu reuşeşte o frumoasă aruncare din săritură dar avantajul gazdelor pare deja decisiv: 42 - 25 la jumătatea partidei.

Sfertul al treilea este mult mai echilibrat, dar tensiunea şi miza partidei îşi fac simţită prezenţa. Chastity Reed este sancţionată cu fault tehnic pentru proteste în timp ce galeria oaspete scandează împotriva arbitrilor. Diferenţa pe tabelă ajunge şi la 20 de puncte (50 - 30) după coşul reuşit de Laura Broomfield. De partea cealaltă Chadijah Whittington reuşeşte un coş cu fault iar Sasa Cadjo reduce avansul gazdelor la 15 puncte. Jence Rhoads închide sfertul şi tabela indică 54 - 37 cu 10 minute rămase de disputat.

Ultima secvenţă aduce un joc mai bun pentru echipa din Cetatea Unirii, dar diferenţa este deja prea mare pentru a putea fi recuperată cu tot efortul depus de Larisa Toma care marchează de dincolo de semicercul de 3 puncte. Tiffany Brown aduce de 2 ori oaspetele la 13 puncte, însă ratările din situaţii favorabile le privează pe acestea de posibilitatea unei reveniri de final. Donica Cosby înscrie ultimele puncte de la linia de aruncări libere (66-51) şi Aradul are aproape asigurată prima poziţie înainte de playoff.

Principalele realizatoare au fost: Jence Rhroads (16 puncte, 5 recuperări), Donica Cosby (19 puncte, 7 recuperări), Laura Broomfield (11 puncte, 5 recuperări) pentru gazde respectiv Sasa Cadjo (11 puncte), Chastity Reed (10 puncte, 4 recuperări) şi Chadijah Whittington (7 puncte, 10 recuperări) pentru echipa din Alba.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!