Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie muncită pentru ACS Sepsi SIC la Galați

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.10.2017

Marshall a fost, din nou, printre cele mai eficiente jucătoare de la Sepsi la o victorie în deplasare, în campionat

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut a treia victorie din campionat, în deplasare la Galați. Scorul a fost 69-82, pe sferturi 23-24, 20-23, 9-21 și 17-14. Alb-verzile veneau după meciul de joi, pierdut în Polonia, iar miercuri au un nou duel în EuroCup. Nu au putut evolua accidentatele Webb, Părău și Dzankic, intrând pe listă veterana Mikes. Gălățencele au încercat un pressing avansat și au interceptat multe mingi  în prima parte. Sepsi s-a distanțat la un maxim de 16 puncte în sfertul trei, distanța a scăzut la 5 în a doua jumătate a ultimului sfert, dar gazdele nu au mai  punctat până la final și formația lui Zoran Mikes și-a crescut avansul în ultimele trei minute.

Eugenio Rodrigues a început partida cu Dumitrache, Crăciun, Stan și Dzombeta. Zoran Mikes a răspuns cu Stoenescu, Kilin, Neagu, Hamilton-Carter și Marshall. Dzombeta a înscris primele 2 puncte ale partidei după un steal la mijlocul terenului. Au urmat reușite de la distanță, 2 Stoenescu, King și Stan, cu cele două echipe preluând pe rând conducerea. A fost un ritm alert, gazdele au făcut un pressing avansat, iar vizitatoarele au  pierdut 5 mingi în prima jumătate a sfertului. Neagu a egalat la 8, iar Stoenescu își trecea în cont a treia triță și ducea scorul la 8-13. Sepsi s-a distanțat la 7 lungimi, dar Dzombeta a înscris 5 puncte la rând și strângea ecartul la 2 puncte. Dillard, Wallace și Dzombeta au înscris de la distanță în finalul sfertului  și scorul primei  pauze a fost  23-24.

Sepsi s-a distanțat la 23-30 după reușitele de afară semnate de Stoenescu și Wallace. Oaspetele s-au dus la 11 lungimi după alte cinci  puncte a lui Wallace, 28-39. Au urmat două minute și jumătate în care verzile au înscris doar două  puncte, în timp ce gazdele au reușit 13 și au egalat la 41. Au avut  ocazia să preia conducerea, dar au pasat prea mult fără să atace coșul. Hamilton-Carter și Wallace le-au readus  pe favorite în avantaj, iar Dumitrache a înscris de la linia de fault după un antisportiv. Marshall a înscris ultimul coș al primei reprize și la vestiare s-a intrat cu scorul 43-47. Sepsi avea procentaje foarte bune la aruncări în prima jumătate, cu 76% la cele de două puncte (13  din 17) și 58%  la trițe (7/12), în timp ce gazdele aveau 42% la aruncările de la semidistanță (11/26) și 50% la  cele de afară (5/10), precum și 100% la libere  (6/6). Oaspetele au pierdut 13 mingi în prima repriză, încasând 13  puncte după turnovers.

Gazdele au comis abatere de 24 de secunde în debutul sfertului trei, Kilin ducea ecartul la 7 după ce transforma liberele primite în urma unui fault antisportiv. Oaspetele s-au distanțat la 16 puncte la ultima pauză, când scorul a fost 52-68. Gălățencele au reușit doar 9 puncte în sfertul trei, primind 21. Ultimul sfert a început cu cinci puncte ale gazdelor, inclusiv trița lui Crăciun. Wallace și Marshall au dus diferența la 15, dar Phoenix nu a renunțat la luptă și a continuat să preseze pe tot terenul. Dzombeta înscria 6 puncte, iar Kilpatrick strângea ecartul la 5 lungimi, 69-74 când mai erau de jucat sub 4 minute. Mikes a cerut timp de odihnă și gazdele nu au mai punctat până la final. Fontaine a înscris ultimele 4 puncte ale partidei care s-a încheiat cu 69-82. Oaspetele au dominat la recuperare, având 17 mingi prinse la panou în plus față de adversare.  

Miljana Dzombeta și Sydney Wallace au fost coșgheterele partidei cu câte 23 puncte, ambele cu 3 trițe. Jucătoarea de la Phoenix a adăugat 7 recuperări. Marshall a fost aproape de double-double cu 21 de puncte și 9 recuperări, iar de la Sepsi s-au mai remarcat Stoenescu, autoare a 12 puncte, toate din aruncări de la distanță, și Fontaine cu 10 puncte și 8 recuperări. De la Phoenix, Crăciun a fost aproape de double-double cu 12 puncte și 9 recuperări, iar Kilpatrick a marcat 12 puncte.  

Campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut victoria la cea mai mică diferență în acest campionat, dar rămâne cu maximum de puncte și după 3 etape, fiind momentan la egalitate cu CSM Satu Mare. Gălățencele au ajuns la 3 înfrângeri. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Bravo fetelor...ati fost minunate...ati castigat pe merit,chiar cu o echipa accidentata,fara trei piese de baza...FELICITARI !!

    cu 6 ani în urmă (15.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!