Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru BC SCM Timișoara în deplasare la BCM U Pitești

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
11.04.2018

BC SCM Timișoara s-a impus în deplasare, scor 84-79, în duelul contra BCM U Pitești din etapa a cincea din top 6.

BCM U Pitești a început cu Agafonov, Troupe, Ciotlăuș, Santa și Kostoski, iar de partea cealaltă, Tudor Costescu i-a trimis în teren pe Gheorghe, Jeremic, Komatina, Drăgușin și Burges.

Primul act a început cu argeșenii într-o formă de excepție, având în debutul partidei un run de 11-0, însă bănățenii au reușit să echilibreze jocul în cele din urmă, iar scorul după primele 10 minute era 18-16 pentru gazde.

Sfertul al doilea a început cu gazdele în atac, care reușesc să-și mărească avantajul la +4 prin Agafonov, însă Jeremic a venit cu replica și înscrie un coș din spatele semicercului. Cu un coș de 2 puncte reușește Diaz să aducă BC SCM Timișoara pentru prima dată la conducere, scor 25-24. Cu doar 2 minute rămase până la pauza mare, Jeremic înscrie un coș de 3 puncte și își duce echipa la +7.  Gazdele au continuat să forțeze revenirea, iar diferența la pauza mare era de doar 3 puncte, scor 42-39 în favoarea timișorenilor.

La revenirea de la vestiare, bănățenii au intrat în forță în meci, iar la jumătatea celui de-al treilea sfert aveau un avantaj de 11 puncte, scor 54-43. Jeremic înscrie un coș din spatele semicercului, fiind urmat de Diaz cu unul din acțiune și măresc avantajul la +17. Kostoski încearcă să-și readucă echipa în avantaj și marchează un coș de 3 puncte. Popa-Calotă a fost trimis la linia de libere după ce banca tehnică a gazdelor a fost sancționată cu fault tehnic pentru proteste. Ciotlăuș înscrie și el un coș de 2 puncte pe recuperare, iar argeșenii s-au apropiat la doar 6 puncte. Mihajlovic închide scorul sfertului 3 cu un coș din acțiune.

BCM U Pitești a început în forță ultimul act, iar căpitanul argeșenilor înscrie un coș de 3 puncte și un slam dunk pe contraatac. Popa-Calotă înscrie și el un coș din acțiune, iar scorul era 68-64 pentru oaspeți. Timișorenii au continuat să-și mențină avantajul, însă căpitanul gazdelor, Porter Troupe, marchează un coș de 3 puncte și își aduce echipa la -2. Replica bănățenilor nu a întârziat să apară, care înscriu m=prin Mihajlovic din spatele semicercului. Cu doar 15 secunde rămase din această partidă, Santa comite un  fault asupra lui Jeremic, iar acesta înscrie 2/2 și astfel asigură victoria echipei sale. Același Jeremic înscrie ultimele 2 puncte ale partidei, iar BC SCM Timișoara își adjudecă partida cu scorul de 84-79.

În etapa următoare, BCM U Pitești va juca în deplasare la liderul clasamentului, CSU Sibiu, iar BC SCM Timișoara în deplasare la CSM CSU Oradea.

*foto: Facebook BCM U Pitești

2 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Greu
    Fără jucători pe poziția. Agafonov joaca pe 4 destule minute, se vede ca nu ii este comod, chiar dacă are si aruncare de la distanță. Matti revine curând, la fel si Person, Titus cred ca va juca doar in play off. Sper ca in play off sa avem tot lotul valid.

    cu 5 ani în urmă (11.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Pitesti
    Oricat de bine s-ar descurca restul jucatorilor, se simta absenta celor 3. In primul rand, lipsa de om pe poz. 4 e vizibila, Agafonov fiind oarecum 'iritat' din cauza asta. Plus Person. Totusi, asa am invins Clujul si am tinut Timisoara in sah. Am incredere ca in formula completa vom fi mult mai buni. Hai Pitesti!

    cu 5 ani în urmă (11.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!